взеха трета жертва. Във военна болница в Минск е починал

...
взеха трета жертва. Във военна болница в Минск е починал
Коментари Харесай

Лавров: Случващото се в Беларус е борба за постсъветското пространство

взеха трета жертва. Във военна болница в Минск е умрял ранен по време на демонстрациите в Брест. Съобщението идва по време на видеоконферентната среща на върха на Европейски Съюз за Беларус. В навечерието ѝ водачът на опозицията прикани европейските водачи да не признават резултата от президентските избори на 9 август.
За първи път обстановката в Беларус разяснява съветският външен министър, който я дефинира като „ битка за въздействието върху постсъветското пространство, почнала още в Украйна “.
 Лукашенко: Западът финансира уличните митинги в Беларус Лукашенко: Западът финансира уличните митинги в Беларус
Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи през днешния ден, че е уверен, че Западът финансира уличните митинги и вълнения в страната. На...
„ Тревожи ни опитът да се употребяват вътрешните компликации, с които се сблъсква Беларус, за вмешателство в тези събития. И не става дума просто за интервенция, а за опит на тези външни играчи да натрапят на белорусите порядки, които считат за преференциални “, съобщи Лавров.
Изявлението идва по време на изключителната среща на върха на Европейски Съюз, която се чака да удостовери решението на външните министри за налагане на наказания против високопоставени лица в Беларус, свързани с провеждането на президентските избори и насилието против протестиращите.
Да не признават изборните резултати, прикани Светлана Тихановска в послание от Литва. Тя разгласи, че опозицията в Беларус образува съвет, който да координира продължаващите митинги против президента. Участници в Съвета показаха подготвеност за разговор с външни медиатори, в това число с Европейския съюз и Русия. В телефонни диалози с водачите на Германия и Франция съветският президент Владимир Путин предизвести против външни намеси в беларуската рецесия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР