Взех заглавието от саркастичен статус във Фейсбук по повод вчерашното

...
Взех заглавието от саркастичен статус във Фейсбук по повод вчерашното
Коментари Харесай

Имате хубав бизнес, "Мерцедес". Защо ви е необходимо...

Взех заглавието от подигравателен статус във " Facebook " във връзка вчерашното разпореждане на военния прокурор, в което заключението гласи: " Отказвам да формирам досъдебно произвеждане по кореспонденция (за изпадалите и разхлабени болтове на автомобила " Мерцедес " на НСО, возещ Лозан Панов - бел. ред.), защото действието не съставлява закононарушение. "

За да има закононарушение, би трябвало да има човешка интервенция - била тя неточност или предумисъл. Ако прокуратурата признае, че има такава, т.е. в случай че схване тезата на специалиста на представляващата " Мерцедес " в България компания " Силвър остарял ", който е попитала, то ще е длъжна да образува досъдебно произвеждане. Но защото прокуратурата не желае, тя просто отрязва първата част на изречението на специалиста (за човешка неточност или умисъл) и взема единствено втората част - за неравностите по пътя.

Защо прокуратурата не желае да проверява?

Моят отговор: не й е належащо да открива никаква справедлива истина - задоволително е в ефира да се разнасят внушения и да бъде разкатаван в едни " медии " всеки, който основният прокурор счита за конкурент - защо му е следствие, работата ще я свърши " медийната империя " на Пеевски.

Но не е значимо какво мисля аз. Постановлението на прокуратурата единствено по себе си е коментар на несъстоятелността на нейните дейности по случая - военният прокурор е натворил такива логичен несъобразности, че изяде хляба на коментаторите.

Каквато и да е повода да откаже да проверява,

прокуратурата се зачерта като орган за правда

Тя поставя завършек на илюзиите: няма значение, че непрекъснато по ефира се леят и ще се леят известията на " Прокуратурата на Република България " за нейните дейни дейности против лица с имунитет и висши държавни чиновници (ако всичките й дейности са като в проблема с болтовете, присъди няма да постигне).

И в случай че на следващия ден сутринта, когато министър председателят Бойко Борисов ще седне в студиото на " Нова телевизия " за изявление, в случай че той още веднъж препрати народа към прокуратурата, като " само способния орган да си свърши работата... " и така нататък - по клишето, някой би трябвало най-накрая

да изясни на Борисов в прав текст: че той единствено си мисли, че ръководи страна

Не ръководи и кочина (според езика на улицата), тъй като и в кочината има някакъв ред. А е фигурант, който единствено по краткотрайна договореност със задкулисието се вози в коли със затегнати болтове на (предните) гуми.

Същото се отнася и за президента Радев, на чието послушание е НСО, чийто шеф - с дългогодишна полицейска процедура прочее, т.е. компетентен по какъв начин се разкриват нарушавания и закононарушения - мълчи и се крие.

Държава в която ръководител на Върховен съд - без значение дали се споделя Панов, Иванов или Цацаров, и без значение дали го харесваме или не, се отхвърля от държавната работа за защита, тъй като не се счита в сигурност, а прокуратурата отхвърля да откри дали аргументите са основателни, е сюрреалистично сборище от случайници на сцената, което се ръководи от тези зад-сцената.

Оттук нататък прокуратурата, каквото и да приказва, ще е единствено в извинителен режим

Друго щеше да е, в случай че основният прокурор можеше да се обърне и към притежателя на " Мерцедес " във връзка възражението на специалиста на компанията в София със същите думи като към българския издател Сашо Дончев - " Имате прекрасен бизнес, за какво ви е належащо... (да поддържате партия " Да, България " ), както напомни зевзекът във " Facebook ".

Думи, които прочее до момента господин Цацаров нито е удостоверил, нито е отрекъл. Оттук нататък - след отхвърли за следствие на изпадалите болтове на мерцедеса на НСО, основният прокурор е единствено в извинителен режим, каквото и да приказва, колкото и безпрепятствено да се показва, които и медии да упреква. На ход е Борисов. Ако не се случи нещо фрапантно, което да запрати вниманието на народа в друга посока.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Съдебната промяна (609)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР