Взаимоотношенията ни с некоалициония партньор ГЕРБ са трудни, сложни и

...
Взаимоотношенията ни с некоалициония партньор ГЕРБ са трудни, сложни и
Коментари Харесай

Венко Сабрутев: Взаимоотношенията ни с ГЕРБ са трудни, а ДПС не участва във властта

„ Взаимоотношенията ни с некоалициония сътрудник ГЕРБ са сложни, комплицирани и от време на време невъзможни. Удивява ме този напор депутати от ГЕРБ да вкарат Движение за права и свободи във властта. Истината е, че Движение за права и свободи не взе участие във властта “, сподели депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев в предаването „ Тази заран “.

Той акцентира, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са като Демократична България за Политическа партия - натурален сътрудник.

Тази болница е основен обект от националната сигурност, сподели тя

" ПП-ДБ влезе в една неестествена некоалиция, желаеме единствено да осъществим управническата си стратегия ", сподели Сабрутев.

„ Когато хората са дали своят вот за корупционни партии, ние няма по какъв начин да се борим с тях. Имаме взаимно държавно управление (с ГЕРБ – б.р.), а корупцията се гласоподава от различно болшинство - Движение за права и свободи, ГЕРБ и „ Възраждане “ “, изясни депутатът от ПП-ДБ.

Не аз звъннах на Бойко Борисов, а той ми звънна на мен преди балотажа, сподели той

Продължаваме интензивно с гледането на данъчните закони. Бюджетът няма да бъде пренаписван, а ще бъде признат подобен какъвто е препоръчан. Няма по какъв начин държавният бюджет да стане пленник на един шеф на болница. На всички политически сили би трябвало да им стане ясно, че държавният бюджет са политиките на хората. За шефа на " Пирогов " има решение, има одитен отчет, нарушавания, имаме здравен министър. За мен този проблем не съществува, добави Сабрутев.

Според него са нужни промени в бюджета, в този му тип - ГЕРБ няма да го поддържа

Валентин Димитров беше освободен от поста шеф на болница " Пирогов " във вторник. Причината е, че преди дни здравният министър Христо Хинков заяви за одит, осъществен в болничното заведение в интервала юни 2022 - юли 2023 година, който демонстрира финансови нарушавания и неприятно финансово положение. Заради уволнението на Димитров ГЕРБ оповестиха, че няма да поддържат нито един законопроект на държавното управление, като се изключи измененията в Конституцията, до второ разпореждане. 

Ако не отстраня шефа на болничното заведение, ще ме обвинят в занемареност, разгласи проф. Христо Хинков

Имам единствено една забележка към проф. Хинков, че направи одит единствено на една болница. Защо не " Майчин дом "? Защо не се направи повсеместен одит на здравната система? Всички знаем за тежките нарушавания в опазването на здравето. В Народното събрание стана известна с корупцията. Само преди един месец имаше гласоподаване, което ГЕРБ, Движение за права и свободи и патерицата им „ Възраждане “ гласоподаваха корупция за може би четвърт милиард на година, сподели Сабрутев.

„ Законите се одобряват в Народното събрание, което се избира непосредствено от хората. Не държавното управление прави корупцията, а в тази ситуация Народното събрание, които с ясно избрани политически партии “, добави той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР