Взаимоотношенията не са константна величина. Те се променят и преминават през

...
Взаимоотношенията не са константна величина.
Те се променят и преминават през
Коментари Харесай

Има поне 5 знака, че правите прекалено много компромиси във връзката си

Взаимоотношенията не са константна големина.
Те се трансформират и минават през доста интервали. В множеството от случаите като че ли ние, дамите сме тези, които са по-взискателни и непрекъснато се опитваме да подобрим и усъвършенстваме както себе си, по този начин и връзката си. Често пъти сме склонни да изпадаме в задълбочени размишления по отношение на връзките ни с другия и пътя, по който те вървят. Мислите ли, че вършиме прекомерно доста взаимни отстъпки? Ето и някои от признаците за това:

Никога не получавате това, което желаете
За страдание, това е тъжната истина. Ако сте във връзка, в която усещате непрекъснато неодобрение и че като че ли безусловно животът ви е следен от другия, евентуално вършиме прекомерно доста взаимни отстъпки със себе си. Може би сътрудникът ви ви манипулира и управлява в случай че усещате, че не можете да изразите недоволството си заради следствията, които ще следват от това. Заради голямото количество взаимни отстъпки, които вършиме непрекъснато, евентуално чувствате, че нито една ваша потребност не е задоволена – нито физически, нито прочувствено, нито даже полово.

Престанали сте да вършиме нещата, които обичате
Още един знак, който демонстрира, че вършиме прекомерно доста взаимни отстъпки е в случай че поради колегата си сте се отказали от действия и занимания, които преди този момент сте практикували. Ако той ви каже, че обещано ваше обичано занятие не е за вас, или че не му харесва, че го вършиме, просто му кажете „ не “ и продължете да вършиме това, което ви вълнува. Не позволявайте на никого да ви разубеди да вършиме това, което обичате. Обърнете внимание на това по какъв начин се държи сътрудникът ви и по какъв начин реагира. Не забравяйте, че не трябва да променяте себе си и това, което сте, поради една връзка. Ако го извършите, рискувате да позволите на компромисите да завладяват взаимоотношенията ви. Не забравяйте, че връзката е двупосочна улица.

Не се чувствате себе си
Ако вършиме взаимни отстъпки, като да вземем за пример – дали да посещавате курс или пък какъв брой постоянно да излизате с другари без колегата си, евентуално давате прекомерно доста от себе си. Знак за това е и в случай че започнете да се чувствате отпаднали. Колкото и клиширано да звучи, в случай че преди връзката си вие сте имали другари, ползи, самостоятелност, работа, а към сегашния миг се оказвате без нито едно от тези неща, то вие сте се отказали от прекомерно доста и с една дума – даже ненапълно сте се предали. Има възможност да сте се трансформирали в ласкател на хората и по време на този развой да сте пожертвали всичко, което е било значимо и обичано от вас.

Вече не харесвате това, което виждате в огледалото
Ако сте във връзка, която не е здравословна за вас, има възможност да изоставите грижите за себе си, защото мозъкът ви е прекомерно ангажиран с всички неща, които би трябвало да свършите, с цел да продължите да вършиме всички щастливи. Сигурно вършиме компромис и не отделяте даже малко време за себе си и предпочитате да не вършиме нищо, което не е обвързвано с връзката ви. Поставянето на всички над самите вас и личните ви потребности, е явен знак, че вършиме голям компромис със себе си. Да ненавиждате себе си сигурно не е най-хубавото възприятие на света – мъчно ви е даже да се погледнете в огледалото, тъй като знаете, че сте се трансформирали в човек, с който не се гордеете. Животът ви е изпълнен с това да се грижите за възприятията на някой различен и за това да го извършите благополучен от самото начало, до момента в който вие страдате вътрешно.

Нямате цели отвън връзката ви
Да намерите сътрудник и да свържете живота си с някого сигурно са страхотни цели в живота, само че какво се случва щом ги постигнете? Дали не изоставяте фантазията си да пътувате в екзотична страна или пък да започнете личен бизнес? Или пък просто да се издигнете в кариерата си? Всички тези събития могат да са свързани с вашето персонално чувство за благополучие. Може би не желаете да си признаете, само че всички те зависят само и напълно от вас. Често пъти хората не осъзнават какъв брой несигурни могат да станат когато единственото, върху което се концентрират е връзката. Ако се чувствате гузни, че имате други цели, които не са свързани със взаимоотношенията ви, съветваме ви да изследвате това възприятие. Дали то е подбудено от това, че сътрудникът ви не ви поддържа? Или пък мислите, че няма по какъв начин да сте във връзка и в същото време да имате невероятна кариера? Запомнете, че е изцяло допустимо да имате здравословна връзка и да преследвате фантазиите си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР