Взаимодействието между индустрия и наука е основата за създаване на

...
Взаимодействието между индустрия и наука е основата за създаване на
Коментари Харесай

Министърът на иновациите и растежа се срещна с ръководства на университети в Пловдив

Взаимодействието сред промишленост и просвета е основата за основаване на дълбоки технологии. Това е един от главните цели в Министерството на нововъведенията и растежа – съдействие сред бизнеса и академичната общественост. Искаме да ребрандираме България като място за нововъведения, които основават висока добавена стойност за стопанската система ни както във високотехнологични браншове, по този начин и в културата, креативните промишлености, занаятите и уменията. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева на работна среща с университетските управления на седем университета в Пловдив и кмета на града Здравко Димитров, на която хазаин беше общината. На срещата участва и заместник-кметът по обучение Стефан Стоянов.
Прочетете още
„ За мен е изключително значимо да покажем потенциала на просветителната система и капацитета в областта на човешкия капитал през основаване на артикули, които са резултат от работата на научната процедура в България “, сподели още министър Стойчева.

По думите й, страната ни може да бъде място и за иновационни екосистеми със своя специализация с основа научна и развойна активност. „ Бъдещето на България и Европа е да открие своята конкурентоспособност през интелектуален и човешки капитал “, акцентира още министър Стойчева.

На срещата бяха разисквани тематики, свързани с създаването на нововъведения в областта на биотехнологиите, медицината, цифровото селско стопанство, културата, историческото завещание и креативните промишлености, както и нуждата от комерсиализация на научните проучвания.

Министър Стойчева показа опциите за поддръжка и взаимоотношение сред МИР и университетите и през финансовите механизми на министерството.

По-късно тя посети Медицинския университет в Пловдив, където се срещна с новаторското образование по медицина в симулационния център на университета, чиито благоприятни условия показа заместник-ректорът по научната активност проф. Благой Маринов.

„ Не можем да вършим персонализирана медицина без персонализирано образование, а дигитализацията и технологиите дават опция за този развой “, съобщи министърът на нововъведенията и растежа.

По-късно тя ще посети Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ и Центъра за върхови биотехнологии.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР