Взаимни обвинения между Киев и Москва след нападението срещу родилен

...
Взаимни обвинения между Киев и Москва след нападението срещу родилен
Коментари Харесай

Зеленски за атаката срещу болница в Мариупол: Руснаците са били излъгани, че там са базирани националисти

Взаимни обвинявания сред Киев и Москва след нападението против родилен дом в Мариупол. Трима души, измежду които и едно дете, бяха убити при въздушния удар, нанесен от съветските сили в миг, когато е трябвало да бъде в действие преустановяване на огъня за евакуиране на мирни жители. 17 души са ранени, заяви президентът Зеленски и назова неистина изказванията на Москва, че в болничното заведение не е имало пациенти.

Мащабът на провалите върху родилен дом и детска болница е голям, демонстрират фрагментите на градския съвет на Мариупол. На тях се виждат хора, които се пробват да избягат от изумените здания. Президентът Зеленски заяви, че ранените са деца, дами и медицински личен състав.

" Руснаците са били излъгани, че в болничното заведение няма пациенти, както и че няма дами и деца в родилното поделение. Руснаците са били излъгани за това, че там са основани националисти. Както постоянно, те лъжат с убеденост. Военните закононарушения не са вероятни без агитация, с която да ги прикрият. Искам да им кажа едно нещо: ще ви бъде потърсена отговорност, както и на тези, които дават заповедите за бомбардиране на цивилни ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи, че съветските сили не поразяват цивилни цели. От Анталия, където беше за договаряния с украинския външен министър, Сергей Лавров също разяснява тематиката.

" Не за първи път чуваме патетични вопли за по този начин наречените зверства, осъществени от съветските въоръжени сили. В Съвета за сигурност на Организация на обединените нации представихме обстоятелствата, че тази болница от дълго време е била завзета от батальона Азов и и други радикали. Те са прогонили родилките, сестрите и личния състав. Това беше база на ултрарадикалния батальон Азов. Тези данни бяха показани преди три дни ", съобщи Сергей Лавров, външен министър на Русия.

Тези сателитни фрагменти са снимани преди и след началото на военната интервенция в Мариупол и демонстрират мащаба на разрушенията в града. Повечето потърпевши и унищожени здания са жилищни блокове, домове и търговски обекти.

Пристанището на Азовско море със стратегическо значение за Русия, е на процедура откъснато от света. Обсадата на града с близо половин милион души население, стартира преди осем дни. Николай Осиченко, шеф на Мариуполската телевизия, оповестява, че в града няма вода, ток, газ, нито отопление, а убитите са хиляди. Във фейсбук той предава вести от града.

Пред екипа ни сътрудници публицисти, които се намират в Киев, споделиха, че към този момент седмица не могат да се свържат с децата и съпругите си в Мариупол. Те са в цялостна неопределеност за ориста им. С множеството поданици на града няма никаква телефонна връзка. Някои от жителите на Мариупол, които съумяват да доближават до покрайнините, макар продължаващите обстрели, се свързват с мрежи на мобилни оператори за малко.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР