Вятърната енергия е съставлявала повече от половината от ежедневно генерираната

...
Вятърната енергия е съставлявала повече от половината от ежедневно генерираната
Коментари Харесай

Вятърът за пръв път съставлява повече от половината електроенергия във Великобритания

Вятърната сила е съставлявала повече от половината от всекидневно генерираната електрическа енергия на Англия в събота след бурята " Бела " съгласно енергийния колос Drax, представен от " Франс прес ".

Процентът на вятърната сила в енергийния микс на страната доближи рекордните 50,67 % в събота, посочи компанията, подобрявайки предходния връх от 50 % през август.

" За първи път в миналото (в събота), на фона на бурята " Бела ", повече от половината електричество на Англия се генерира от вятъра ", пишат от Drax в " Туитър ".

Те прибавят: " Това е първият път, когато вятърът доставя по-голямата част от силата на страната в продължение на през целия ден. "

Обнадеждаващата вест идва преди COP26, международната среща на високо ниво под егидата на Организация на обединените нации за климатичните промени, която ще се организира в Глазгоу следващата година.

Британското държавно управление желае вятърните паркове, намиращи се близо до брега, да обезпечават една трета от електрическата енергия в страната до 2030 година, като част от тактиката му за реализиране на чисти нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година, с цел да помогне за осъществяването на уговорките си по Парижкото съглашение за климата.

Обединеното кралство също по този начин сложи нуклеарната енергетика в основата на своята нисковъглеродна енергийна политика.

" Англия претърпя гражданска война във възобновимите енергийни източници през последното десетилетие с растежа на биомасата, вятъра и слънчевата сила ", показват от Drax.

В допълнение към подобряващата се картина за ВЕИ, Електроенергийният систематичен оператор на страната посочи, че тази година е историческа за възобновимите енергийни източници във Англия.

" 2020 година беше най-зелената година в историята за английската електроенергийна система, като междинната активност на въглерода - мярката за излъчвания на CO2 на единица употребявана електрическа енергия - доближи ново дъно ", се споделя в изказване на Електроенергийния систематичен оператор.

От оператора оповестиха също, че на Коледа, 25 декември, делът на въглищата в английския електроенергиен микс за първи път е бил еднакъв на нула .

Това спрямо едвам 1,8% през миналата година и 20% през 2009 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР