Вятърът е отнесъл и покрива на триетажна къща в смолянския

...
Вятърът е отнесъл и покрива на триетажна къща в смолянския
Коментари Харесай

Бедствие и ужас разтърсиха Смолян! Вятърът събаря покриви и изкоренява огромни дървета…

Вятърът е отнесъл и покрива на триетажна къща в смолянския квартал „ Райково ”. Домът на семейство Илчеви, който се намира на ул. ”Георги Русев ”, е останал без покрив рано сутринта. Няма потърпевши хора. Обитателите й са евакуирани, съобщи 24 часа.

Много къщи без покриви има в село Турян, оповестява зам.-кметът на община Смолян инж. Марияна Цекова. „ Вече нямаме връзка с много обитаеми места, клетките на мобилните оператори не работят. Затворени са детските градини и учебни заведения в Смилян, Момчиловци и Ряка ”, добави Цекова. Заради вреди по постройката на театъра в Смолян са анулирани подготовките на Ансамбъл „ Родопа ”, защото стъклата на капандурите са счупени, провали има и по покрива на Областна администрация.

Очаква се от 12 до 14 часа още по-силен ентусиазъм напразно, а ръковдоството на община Смолян прикани хората да не напущат домовете си.

Директорите на образователните заведения са предизвестени да не пускат децата на открито. Отменени са ученическите игри по баскетбол, които бяха планувани да се проведат през днешния ден. Без ток са Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале, Търън. Затворени за придвижване са пътищата за Мугла, Турян, Габрица, Левочево, както и Околовръстният път в града. В някои обитаеми места и клетките за мобилни телефони не действат и е сложна връзката с кметовете.

Където е безвредно и допустимо се организират избавителни и неотложни аварийно-възстановителни работи.

Кризисният щаб в община Смолян, която тази заран разгласи бедствено състояние, работи на непрестанен режим.



Снимки: Би Ти Ви
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР