Вятър с пориви над 80 километра в час връхлетя Габрово

...
Вятър с пориви над 80 километра в час връхлетя Габрово
Коментари Харесай

Вятър с 80 км в час причини щети в Габрово

Вятър с пориви над 80 километра в час връхлетя Габрово в ранните часове на деня и аргументи вреди в града. В мощ е оранжев код за плевел вятър за цялата област. От общината приканиха жителите да бъдат изключително деликатни, когато се движат навън, както и към строителни обекти. По опция учениците да не напущат образователните заведения по време на междучасия, предвид на тяхната сигурност.

Екипи на Община Габрово реагират на получени сигнали за паднали клони и провиснали кабели, се споделя още в известието. Към момента електрозахранването в кв. Бакойци е възобновено, няма други обитаеми места без ток. Сигнали може да се подават на тел. 112.

 БТА добавя, че в 04:45 часа сутринта е получен сигнал за наклонено дърво на площад " Възраждане " пред постройката на Община Габрово, екип на Районната работа на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РСПБЗН Габрово) – Габрово са взели участие в очистване на произшествието. По-късно денем екип на общинското дружество „ Благоустрояване “ обезопаси изкорененото дърво и го в профил.

Множество случаи на паднали дървета има и по прохода Шипка, които са навреме отстранени от екипите на ОПУ – Габрово и РСПБЗН - Габрово. Към момента пътят там е пристъпен и няма усложнения в напредването на леки коли през него.

Към 12:00 часа в Габрово вали мощен дъжд, а вятърът утихна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР