Вярвате или не, този страховит хищник е застрашен от изчезване.

...
Вярвате или не, този страховит хищник е застрашен от изчезване.
Коментари Харесай

5 животни, които може да изчезнат

Вярвате или не, този застрашителен див звяр е заплашен от изгубване. В целият свят са останали към 3200 тигъра. Три подвида към този момент са изчезнали, а останалите шест ги грози същата заплаха. Причината естествено е индивидът – бракониерството и унищожаването на естествената им среда.

Полярната мечка

Ако световното стопляне продължава със същите темпове, полярната мечка скоро ще бъде застрашена от изгубване. Въпреки, че за момента популацията на полярните мечки е релативно постоянна, скоро тя ще стартира да понижава, в случай че не се спре стоплянето на климата.

Тихоокеанският морж

Снимка: Lee Rentz

Тук нещата са същи като полярните мечки. Топящите се ледове в Арктика унищожават средата на живот на тези животни и съставляват директна заплаха за съществуването им.

Магеланският пингвин

Отново повода е смяната на климата. Миграцията на рибата, провокирана от топлите течения, вършат откриването на храна по-трудно. Това може да докара до изгубването на магеланския пингвин.

Голямата морска костенурка

Може да са живяли повече от 100 милиона години, да са претърпели катаклизми и конфликти на метеорити, да са надживяли динозаврите, само че в този момент тези морски костенурки са на ръба да изчезнат. За последните години броят на костенурките е намалял с 95% и вмомента има по-малко от 5000 женски. През 1980г. броят им е бил 91 000. Основната причина за това още веднъж е индивидът.

Източник: environmentalgraffiti.com

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР