Вярвате или не, лятото може да бъде един от най-коварните

...
Вярвате или не, лятото може да бъде един от най-коварните
Коментари Харесай

Жените, лятото, минералите: как да сме здрави и красиви в жегите

Вярвате или не, лятото може да бъде един от най-коварните интервали в годината, изключително за дамите. Макар да е топло и прелестно за разходки, въпреки да е ярко до късно, въпреки да е сезонът на плодовете, морето, слънчевите лъчи, то тъкмо през лятото евентуално сме изложени на максимален риск за здравето и хубостта ни.

Замислете се - даже тези от нас, които спортуват целогодишно и се грижат за фигурата си, през лятото са по-склонни да задържат вода, а това незабавно ни прибавя няколко кг от горната страна. Дори да поставяме неимоверни грижи за лицето си и кожата си, изпече ли жаркото юнско слънце - пигментните петна на часа се появяват.

Открием ли сезона на летните рокли, колкото и хубави тела да сме постигнали с уравновесен хранителен режим и старателни тренировки, разширените вени въпреки всичко са по крачетата ни и ни мъчат в жегите. Да не приказваме пък за изобилното изпотяване… сякаш е радостно лято, а пък на нас въобще не ни е радостно.

 г Thinkstock

Само че колкото и неприятно да наподобява ситуацията, ние си знаем, че всеки проблем си има решение. Затова взехме решение да ви представим методите да сме здрави и красиви през лятото единствено с естествени средства - с верните храни, верните минерали и верният метод.

Задържане на течности

Това може би е проблем номер 1 на дамите, когато на открито е доста горещо. Една от аргументите за задържането на вода в организма обаче е приемът на храни с натрий (солените храни).

Вместо тях, по-подходящо е да заложим на меню, богато на калий. Калият е значим детайл за здравословен баланс в тялото. Това е един от електролитите, виновни за управление на кръвното налягане, който подсигурява отстраняването на непотребните течности. Калият се намира в пъпеша, портокала и банана. Съдържа се и в зеленчуци като артишок, зеле, цвекло, картофи и авокадо.

Да се одобряват и храни, богати на магнезий, също не е по никакъв начин неприятна концепция - изключително билки, подправки, ленено семе.

 g Thinkstock

Обилно изпотяване

Ако на улицата е доста горещо и непрекъснато се изпотявате, пийте вода (но не газирана или други подсладени напитки) – просто елементарна вода.

Добра концепция е постоянно да имате бутилка в дамската чанта, цялостна с вода. Може да я подсладите с лъжичка мед или да изстискате малко лимон в нея. Важното е да отпивате непрекъснато, още преди да усетите действителна жадност, което е сигнал, че към този момент сте обезводнени.

Не пийте доста топли или доста студени питиета, а единствено такива с естествена стайна температура. Макар на открито да е доста горещо, не подценявайте билковия чай - от мента, от лайка, от липа.

Разбира се, не трябва да подценяваме и минералите. Шуслеровата терапия разполага с ефикасна композиция минерални соли, която да помогне при изброените проблеми дотук. За да се отървете от несъразмерното потене, използвайте помощта на Шуслерови соли №8, 9 и 11, по 3 таблетки от всяка на ден през целия летен сезон. Неприятното задържане на течности пък може да решите със солите с номера 8 и 10. Вземайте по 3 таблетки от всяка на ден, а с Шуслеров мас №10 един път дневно мажете оточните сектори по крайниците. Тези минерални соли контролират салдото на течности в тялото и подтикват отделянето на непотребната вода от тъканите, с което също подкрепят и изчистването на всички отрови и отпадни артикули.

 g Thinkstock

Хидратацията на кожата и грижа за хубостта

Ясно е, че би трябвало да пием вода, само че единствено това не е задоволително. О свен нея, е добре да почистваме и третираме кожата с неагресивни козметични артикули на естествена основа, които оказват помощ да запазим кожата хидратирана - да вземем за пример с дестилат от кокос, бадем или алое.

Когато организмът ни не действа добре, това води и до образуването на целулит, отразява се зле на положението на косата, ноктите ни, усмивката ни – проблеми, които се повлияват позитивно от калция. За да ги преодолеете, ще се погрижи калциевият флуорид – Шуслерова сол №1.

А защото през лятото бръчките се множат доста по-лесно под ярките слънчеви лъчи, можем да насърчим образуването на колаген в организма ни благодарение на силиций, който благоприятства еластичността на съединителната тъкан. Той също може да се приема под формата на минерална сол – Шуслерова сол №11.

Неслучайно соли №1 и №11 влизат в минералната стратегия за хубост, комбинирани със сол №8, която дава отговор за положителната хидратация на кожата. Приемът е по 3 таблетки на ден от всяка сол, в продължение на 6-8 седмици. Тази стратегия има неповторим резултат върху кожата, ноктите и косата. А за още по-бърз резултат, можете да действате и локално с Шуслеровите мехлеми със същите номера. Мехлемите се смесват в ръка (в количество не повече от 1 см) и се нанасят с връхчетата на пръстите с леко потупване заран или като нощен крем за лице, а също и в корените и по връхчетата на косата преди измиване. Що се отнася до безконечната борба с целулита, имаме нови оръжия на наша страна - Шуслерови мехлеми №10 и №12, които се нанасят с гальовен масаж в зоните с целулит, като се редуват всеки ден.

 g Thinkstock

Разширените вени

Разширени вени са проклинание за всяка дама. Колкото и да не ни се харесва, високите токчета и тесните дънки могат да задълбочат казуса. Затова би трябвало да се носят по-свободни облекла и комфортни обувки, които не затрудняват кръвообращението.

Страдащите от разширени вени би трябвало да вършат постоянно разтривки на краката си – в посока изпод нагоре. Препоръчителни са и контрастните душове с по-топла и по-хладна вода.

За справяне с разширените вени оказват помощ и билките жълт кантарион, лавандула, мента, розмарин, невен и коприва – да се пият като чай, или да се приложат като компрес.

Шуслеровата терапия също е правилен асистент в лекуването на разширените вени - в тази ситуация ще ви помогне композиция от Шуслерова сол №1 калциев флуорид, №4 калиев хлорид и №11 силицея, по 5 таблетки от всяка сол на ден през цялото лято.

Можете да вършиме 2 профилактични курса по 3 месеца през годината. Тази композиция усъвършенства положението на разширените вени и предотвратява затрудненията от високите температури.

За по-бързо и дейно влияние нанасяйте и външно върху засегнатите сектори Шуслеров мас №1, който укрепва и възвръща еластичността на съдовите стени.

 g Thinkstock

Пигментните петна по кожата

Пигментните петна по кожата за сериозен естетически проблем за всяка жена. Появяват се при свръхпроизводство на меланин на избрани места.

Много постоянно това се случва след излагане на слънце или слънчево изгаряне. Петънцата са жълтеникави или кафеникави, с друг размер, пръснати по лицето, ръцете, гърба и деколтето.

За да се предпазим, е добре да създадем профилактика с Шуслерови соли, преди да тръгнем към морето. По 3 таблетки на ден от сол №6 калиев сулфат - един месец преди почивката. Шуслерова сол №6 е основна за вярната пигментация на кожата. Ако към този момент са се появили петънца обаче, вземайте по 5 таблетки от сол №6 и №8 на ден и втривайте Шуслеров мас №6 - 2 пъти на ден върху засегнатите сектори.

Има и лесни за приложение домашни разкрасителни процедури, които оказват помощ за изтриване на пигментните петънца, като да вземем за пример маски за лице с присъединяване на лимон, алое вера, кисело мляко, горски плодове. Добре е да си вършим такива най-малко 2 пъти в месеца за дългогодишен резултат.

 g Thinkstock

Лятото в действителност може да бъде един превъзходен сезон, стига да познаваме добре тялото си. Нека да изживеем една прелестна лятна отмора – по-здрави и по-красиви.

Вижте още:
Светът е прелестен, само че... алергията ни дебне отвред Лято без заболявания - по какъв начин да се погрижим за всички у дома
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР