Вярвате или не, браковете през последните години издържат повече, отколкото

...
Вярвате или не, браковете през последните години издържат повече, отколкото
Коментари Харесай

Оставаме женени по-дълго, отколкото преди 30 години

Вярвате или не, браковете през последните години устоят повече, в сравнение с тези през 90-те.

Показват го данните от Националния статистически институт, оповестени в книгата „ Жените и мъжете в Република България 2018 “ .

В изданието има ужасно доста данни, свързани с нашата страна, нашият метод на живот и разликите и приликите сред двата пола.

От тематиките, по които Edna.bg се вълнува като фамилното благополучие и равенството сред половете, „ изскочиха “ два забавни обстоятелството.

Единият е обвързван с разводите. Макар да няма брой на разводите на годишна база, има друго забавно съпоставяне – броят на годините, през които сме женени преди да решим да се разделим.

 брак двойка женитба Thinkstock

През 1990-та година бракът преди бракоразвод е продължавал по-малко от 10 години. През 2017 на бракоразвод са се решавали двойките чак след 15,8 години брак.

Дали сме станали по-издръжливи душевен, дали свикнахме да приказваме повече за възприятията си и да работим за връзката си, обясненията може да са най-различни, само че в последна сметка това въпреки всичко е добра вест – въпреки да се развеждаме, го вършим откакто сме положили всички старания.

 брак двойка женитба Thinkstock

Колкото до другата тематика, която ни направи усещане, тя е обвързвана с разликата в заплащането сред мъжете и дамите и обещаваме скоро изявление по тематиката с специалист.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР