„Вярваме, че резултатите от нашите усилия са много по-трайни от

...
„Вярваме, че резултатите от нашите усилия са много по-трайни от
Коментари Харесай

"АРТЕКС": Намеренията на новия кмет на „Лозенец“ не кореспондират със законността и решението на съда

„ Вярваме, че резултатите от нашите старания са доста по-трайни от десетки управнически мандати и продължаваме да се борим за самостоятелна бизнес среда в България “, декларират от строителната компания „ АРТЕКС”.



Ето какво още оповестяват те в позиция, публикувана до медиите:

По мотив настояването на новия кмет на регион „ Лозенец “ Константин Павлов ДНСК да отстрани постройката „ Златен Век “, бихме желали да създадем следното изказване.

При огромното медийно отразяване на тази поредна офанзива против плана, на необятната аудитория се внушава, че е налице някакво меродавно мнение за неправомерност на постройката, каквото в действителност няма.

От друга страна се премълчава най-важният факт – решението на българския съд, а това води до изкривяване на истината и манипулиране на публичното мнение.

Припомняме, че със решение от 30 юли 2019 Софийският административен съд удостовери валидността на Разрешението за градеж на многофункционалната постройка „ Златен век “ и анулира заповедта на ДНСК за прекъсването на градежа .

Въпреки това, ние от „ АРТЕКС “ изчакваме дефинитивно решението на Върховния административен съд по проблема, с цел да продължим строежa, защото почитаме върховенството на закона.

Напомняме също, че съдът смята, че съгласно практиката на Върховен административен съд, десетгодишното позволение за градеж на този и други сходни градежи, които смяната на Закон за устройство на територията е заварила през 2017, ще изтече през 2028 година

Решението на съда е подкрепено от голям брой публични правни мнения на авторитетни правни специалисти като проф. Огнян Герджиков, проф. Дончо Хрусанов, проф Иван Русчев, проф. Димитър Костов, проф. Иван Тодоров, Явор Зартов и други.

Не ни се желае да имаме вяра, че господин Константин Павлов счита всички тези правни мнения за оскъдни и би подхванал каквито и да било дейности , които не дават отговор на изводите, направени от българския съд.

Подобни негови дейности целят юридически казус , който като се изключи че ще бъде отрицателен сигнал към българските и задгранични вложители , ще сътвори опция да се нападат редица огромни градежи , в това число и редица инфраструктурни планове в страната, за които поправката в член 153 на Закон за устройство на територията е направена и важи.

Продължаваме да твърдим, че в една правова страна Законът следва да се извършва от всички нейни субекти , изключително от институциите, както и че правилата на демокрацията изключват своеволни, еднолични и незаконни дейности на хората, които сега са на власт.

„ АРТЕКС “ е компания, която влага освен в честния бизнес и стопанската система на България, само че и основава нови стандарти за качество , с които построяваме бъдещия образ на София. Вярваме, че резултатите от нашите старания са доста по-трайни от десетки управнически мандати и поддръжката на обществото ни задължава да продължим да се борим за едно по-светло бъдеще и по-добра и самостоятелна бизнес среда в България.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР