Вярвам в сръбската съдебна система повече отколкото в българския съд.

...
Вярвам в сръбската съдебна система повече отколкото в българския съд.
Коментари Харесай

Цветан Василев: Вярвам в сръбската съдебна система повече отколкото в българския съд.

Вярвам в сръбската правосъдна система повече в сравнение с в българския съд. Това споделя мажоритарният притежател на банкрутиралата КТБ Цветан Василев в изявление за сръбския ”Курир ”.
" Моето семейство и аз не сме нарушители, които се крият в Сърбия. Ние сме тук, тъй като имаме вяра в сръбската правосъдна система повече в сравнение с в българския съд ", декларира той.

В България Василев е основният обвинен по делото за банкрута на КТБ, като делото стартира и върви в негово неявяване.

Той разяснява и положението на фабриката за стъкло в Парачин - най-големия цех за стъкло на Балканите, която в този момент се пробва да стартира поцедура за оповестяване на банкрут. Той беше добит за 35 млн. евро от консорциум сред компаниите " Рубин " и " Глас индъстри ", а средствата за договорката бяха отпуснати от КТБ. " Що се отнася до фабриката, задачата ми е да я спася, а не да я унищожа. Познавам проблемите на завода доста добре и знам, че с изключение на банкрут, за жалост, няма друго решение ", споделя той.

През септември 2017 година комерсиалният съд в Крагуевац почете желае на компанията “Вексилум Балкан” за пускане на процедура за банкрут на Сръбската фабрика за стъкло в Парачин поради дълг от над 47 млн. евро.

" През 2011 година имаше една пещ с индустриален потенциал от 50 тона дневно. Сега фабриката разполага с две пещи с потенциал 300 тона дневно. Нашата концепция беше да въведем в употреба и линия за машинно стъкло, за която платихме осем милиона евро и остана неизползвана ", споделя банкерът своята версия. " Имахме обвързване да влагаме 25 милиона евро, а към 40 милиона евро бяха вложени единствено в съоръжение. Предоставихме седем милиона за изплащането на обезщетение за 1000 служащи. Трябваше да платим дълга на " Сърбиягаз " от 35 милиона евро, успяхме да изплатим 26 милиона. Тогава стартира офанзивата против моята банка в България и " Глас индъстри " остана без финансиране. " Цветан Василев е съветник на “Вексилум Балкан” и работи гратис, както отбелязва самият той в изявлението си.

" Фирмата се управлява от български жител, който се съгласи да влага 15 млн. евро след производството по неплатежоспособност в завода за стъкло, с цел да го наеме и преструктурира, а по-късно да стартира да продава, с цел да получи по-висока цена ", споделя още Василев в изявлението.

В отговор на въпрос с какво се занимава сега, Василев споделя: " Като се има поради дългогодишният ми опит в бизнеса, употребявам връзките си и работя за привличане на вложители, най-вече към частния бранш, само че и за вложение във компании, които са в развой на приватизация или банкрут. Това не е толкоз моята работа, колкото израз на моята признателност към Сърбия, която ми избави живота ", споделя банкерът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР