Вярвам в изграждането на планета за децата ни, която все

...
Вярвам в изграждането на планета за децата ни, която все
Коментари Харесай

Цитат на деня: Няма планета Б

" Вярвам в построяването на планета за децата ни, която към момента да е обитаема след 25 година.. Да си признаем. Няма планета Б. "

Това сподели френският президент Еманюел Макрон в послание пред двете камари на американския Конгрес. В посланието, завършило с 3-минутни овации, Макрон насочи апел за отменяне на национализма и изолационизма, за опазване на нуклеарната договорка с Иран и придържане към Парижкото съглашение за климата.

Последните два въпроса не се употребяват с разбирането на Тръмп, който желае преразглеждане на съглашението и който изтегли Съединени американски щати от климатичното съглашение. Въпреки другите си позиции по доста въпроси Тръмп и Макрон демонстрират сърдечни връзки по време на визитата на френския водач в Съединени американски щати.

" Планета Б " по думите на Макрон е сюжет, вероятен, в случай че Земята продължи да се затопля. Затова " би трябвало да работим дружно, с цел да създадем планетата си велика още веднъж и да създадем нови работни места и нови благоприятни условия, до момента в който запазим Земята си, " сподели президентът.

Той още изрази убеденост, че Съединени американски щати още веднъж ще станат част от съглашението.

 Цитат на деня: Няма планета Б
© Reuters

За национализма и изолационизма Макрон сподели, че те " може да са изкушаващи " като " краткотраен отговор ", само че те " единствено ще възпламенят страховете на жителите ".

Макрон насочи непряка рецензия към Тръмп и с думите, че " комерсиалната война не е верният отговор " и ще " унищожи работни места и увеличи цените ". Според него разногласията би трябвало да се вземат решение през Световната комерсиална организация.

Фотогалерия: Срещата на фамилии Тръмп и Макрон във Вашингтон >

Президентът има поради напрежението сред Съединени американски щати и Китай поради проекта за налагане на наказателни мита на китайски артикули за десетки милиарди долари от страна на Вашингтон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР