Вярвам, че ВСС няма да влезе в политическия график на

...
Вярвам, че ВСС няма да влезе в политическия график на
Коментари Харесай

Гешев: Вярвам, че ВСС няма да влезе в графика на Пеевски и Бойко Борисов

Вярвам, че Висш съдебен съвет няма да влезе в политическия график на Делян Пеевски и Бойко Борисов, съобщи основният прокурор Иван Гешев преди съвещанието на Висш съдебен съвет, на което продължава процедурата по неговото премахване. 

 

" Искам да кажа няколко значими неща към всички българи - освен ние магистратите, членовете на Висш съдебен съвет, само че и всеки един българин, в случай че в този момент се наведе, към този момент няма да може да се изправи ", съобщи Гешев.

 

" След като се организира акция от опита ми за ликвидиране до политически инсцениран опит за отстраняването ми, в нарушаване на всевъзможни съществени правни правила, в нарушаване на обикновена даже честност, по отношение на основен прокурор, представете си какво значи и какви гаранции има един елементарен магистрат, пък и всеки един българин ", съобщи той.

 

" Опасността е да се върнем във времената, когато ни управляваше, в нарушаване на всевъзможни правила за разделяне на управляващите, една тричленка, наречена Политбюро ", безапелационен е Гешев.

 

Той акцентира, че има вяра в сътрудниците си, в правосъдната власт, членовете на Висш съдебен съвет, че няма да влязат в " политическия график, може би графика на Делян Пеевски и на Бойко Борисов ".

 

Заседанието на Висш съдебен съвет ще стартира с чуване на заместничката му Даниела Машева, която би трябвало да свидетелства за емоционалното  положение на Гешев.

 

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР