Вярвам, че украинското знаме и свободата ще се върнат в

...
Вярвам, че украинското знаме и свободата ще се върнат в
Коментари Харесай

Зеленски: Украинските сили отвоюваха още територии, ще освободим и Крим


" Вярвам, че украинското знаме и свободата ще се върнат в Крим ", съобщи Володимир Зеленски. В същото време той благодари на украински сили, които са освободили нови територии в Южна Украйна.

 съобщи, че въоръжените ѝ сили са освободили от съветска окупация село Високопиля. Заместник-ръководителят на президентската канцелария Кирило Тимошенко разгласява фотография на издигането на украинското знаме в Telegram. През юни също имаше известия за отвоюването на това село в северната част на района.

Зеленски: Украинското знаме ще се върне в Крим

В своето всекидневно видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски благодари на въоръжените сили, че са освободили две обитаеми места в Южна Украйна, както и други територии на Изток. Той не уточни точното име на отвоюваните градове и села. Зеленски повтори, че връщането на контрола над Крим е съществена цел на украинските управляващи. " Вярвам, че. Освобождаваме цялата земя, всички наши хора. " За да осъществят тази цел, украинските въоръжени сили, военното разузнаване и специфичните служби ще подхващат всички нужни стъпки. 

Според данните на английското министерство на защитата, макар украинската контраатака в южната част на страната, Русия продължава да се концентрира върху настъплението на изток. Основните оси на съветската офанзива са край Авдеевка северно от град Донецк и към град Бахмут, ситуиран още по на север. В последните дни съветските войски имат максимален триумф в тази област. Въпреки това те напредват единствено с един километър седмично в Бахмут.

Все повече украинско зърно напуща пристанищата

Междувременно 13 товарни кораба, пренасящи зърно, са напуснали украинските пристанища единствено за ден. Това е най-големият брой, откогато влезе в действие, оповестява Министерството на инфраструктурата. На борда е имало 282 500 тона селскостопански артикули, които би трябвало да бъдат доставени в осем страни.

Според формалната информация от сключването на съглашението през юли до момента 86 кораба, пренасящи два милиона тона селскостопански артикули, са отпътували за 19 страни. Украйна е един от
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР