Вярвам, че сме научили неща, които ще подобрим и няма

...
Вярвам, че сме научили неща, които ще подобрим и няма
Коментари Харесай

Кирил Петков: Нито една държава не може да ни вкара в коалиция с ГЕРБ, ако не ме искат за премиер, ще се оттегля

" Вярвам, че сме научили неща, които ще подобрим и няма да вършим безпринципни обединения. Служебното държавно управление има няколко доста значими задания. С неспокойствие очаквам дали ще бъдат взети седемте танкера с газ, които договорихме. Всеки министър пристигна със собствен екип и е в правото си. Надявам се да направи почтени избори. Бързо се осъзна, че доста от нещата, за които говореха с отрицателни думи, са били начална изразителност ". Това съобщи някогашният министър председател Кирил Петков пред БТВ.

" Вярвам, че когато остават 2-3 дни от живота на държавно управление, би трябвало да се даде независимост на идващото и да не се усеща заключено. Най-доброто, което може да направи служебният кабинет, е да купи танкерите. Когато ги договаряхме, бяха с 30 $ под междинната цена на европейския пазар. За нас най-важното е да имаме сигурност за зимата на добра цена. Не разбрах за какво беше нужно в допълнение удължение на периода. Надявам се служебният кабинет да продължи нашата политика. Много значимо е да подсигурим равнище на сигурност. Чирен има ресурс, а азерският газ покрива 1/3 от потребностите ни. Непрекъснато се пробват да ни вкарат в идеологическа дискусия, а ние гледахме кое е най-практично за страната ни. Неслучайно запазихме вноса на съветски горива. Ако имаме подсигурен полутечен и азерски газ, можем да не разчитаме на съветско гориво. В момента имаме контракт с " Газпром ", който не се извършва. Не може всеки да си прибавя стремежи в контракта. Нищо неприятно няма, в случай че " Газпром " извърши подписаните договорености. Борисов и Делян Добрев всеки ден се пробват да втълпят, че ние сме прекъснали контракта ", разяснява Петков.

" Това, което направихме с съветските дипломати, не беше въпрос на идеология. Която и да е страна, в случай че се пробва да се меси по сериозен метод във вътрешната ни политика, би трябвало да се защитим. Когато видях, че може да няма държавно управление, направих стъпка настрана. Това е разликата сред мен и Борисов. Хората чакат един човек на годините на татко ми да се пенсионира, само че се е хванал за властта. Аз съм управлявал 7 месеца, а той - 12 години. Ако видя, че не би трябвало да съм министър председател, за всеки един миг съм подготвен да се отдръпна и да не съм претендент за министър председател. Припознавам хората от Има Такъв Народ, които не желаят да са послушковци на някакъв артист, като част от " смяната ". Те демонстрираха, че са смели и почтени. Бойко Рашков също е образец за човек, който не го е боязън ", сподели още Петков, само че не пожела да удостовери или да отхвърли дали Бойко Рашков ще води листите на " Продължаваме промяната " в Перник. Бившият министър председател разяснява единствено, че ексшефът на Министерство на вътрешните работи ще е част от изборите.

" Нито Съединени американски щати, нито който и да е могат да ни кажат да се коалираме с Борисов. Него го грози затвор, в случай че има смяна в правосъдната система. Политическа партия няма да бъде в никаква коалиция след идващите избори ", добави някогашният министър председател.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР