„Вярвам, че след утре европейската перспектива за страните от Западните

...
„Вярвам, че след утре европейската перспектива за страните от Западните
Коментари Харесай

София дава старт и на първите проекти на Балканите

„ Вярвам, че след на следващия ден европейската вероятност за страните от Западните Балкани и поддръжката на Европейски Съюз по пътя им към промени ще стане необратим развой. Надявам се дружно да отключим капацитета им “.

Това сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила в приветствието си към участниците във конгрес в НДК, в който вземат участие бизнес водачите от района, оповестиха от пресцентъра на ведомоството. Събитието „ Инвестиционен капацитет на Западните Балкани “ от календара на Българското председателство е проведено от Български конгрес на бизнес водачите. Цел на Българското председателство е така наречен „ Декларация от София “ и приложениеята към нея освен да дадат вяра на страните от района и да очертаят пътя, по който да вървят, само че и да бъде даден старт на първите планове. В София ще бъдат подписани и първите съответни меморандуми – сред България и Гърция и България и Македония, да вземем за пример, добави министър Лиляна Павлова. Тя посочи, че Европейски Съюз е най-големият вложител и търговски сътрудник за страните от Западните Балкани. И точно отварянето едни към други дава опция за напредък, икономическо развиване и разцвет, които желаеме. „ Имаме над 20 милиона младежи, които са и потенциал, и работна ръка, от които всички се нуждаем “, означи министър Павлова.

„ Сега е времето да се обединим, макар разликите, с цел да не изпуснем опцията, която имаме. Днес тук би трябвало да намерим това, което ни събира “, прикани министърът за Българското председателство. Лиляна Павлова удостовери готовността на страната ни да показа своя опит със прилежащите ни страни по пътя на икономическите и административни промени, по направление на сигурността и законността, и за реализиране на свързаността сред страните от района и с Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР