“Вярвам, че организацията на най-мащабното студентско спортно събитие ще бъде

...
“Вярвам, че организацията на най-мащабното студентско спортно събитие ще бъде
Коментари Харесай

Асен Марков: Национална универсиада 2018 ще бъде празник за студентите

“Вярвам, че организацията на най-мащабното студентско спортно събитие ще бъде на равнище и ще бъде същински празник за спортуващите студенти”. Това съобщи основният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков на конференция за Националната универсиада 2018, която ще се организира от 11 до 17 май в столицата. Универсиадата се провежда от Асоциацията за академични спорт “Академик”, със съдействието на ММС и МОН.

Марков добави, че новият Закон за физическото образование и спорта ще даде подтик за развиването на студентския спорт, тъй като дава нови благоприятни условия за финансиране на студентските спортни клубове, което ще вдигне освен равнището на спорта във висшите образователни заведения, само че и качеството на образование в тях.

Председателят на АУС “Академик “ Златко Джуров благодари на Асен Марков за поддръжката, която ММС оказва в организирането на Националната универсиада.

В най-мащабното спортно университетско събитие ще вземат присъединяване над 1300 студенти от 30 университета, които ще се състезават в 15 типа спорт – баскетбол, баскетбол 3x3, волейбол, джудо, карате, катерене, кик бокс, лека атлетика, насочване, плажен тенис, плуване, тенис на корт, тенис на маса, футбол и хандбал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР