Вярвам, че направихме нужния пробив. Благодаря на премиера Тереза Мей

...
Вярвам, че направихме нужния пробив. Благодаря на премиера Тереза Мей
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер: Направихме нужния пробив, но винаги ще съжалявам за Брекзит

Вярвам, че направихме нужния пробив. Благодаря на премиера Тереза Мей за нейната увереност. Това коментира ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на брифинг след срещата с английския министър председател Тереза Мей.

„ Това са сложни договаряния, само че в този момент осъществихме първи огромен прогрес. Удовлетворен съм от справедливата договорка, която постигнахме с Обединеното кралство. Ако 27-те страни членки се съгласят с нашата оценка, Европейската комисия и основният ни договарящ Мишел Барние са подготвени да стартират неотложно работа по втората фаза от договарянията. Ще продължа да отпущам на Европейския парламент опция да взе участие доста интензивно по време на целия развой, защото той ще би трябвало да ратифицира окончателното съглашение за отдръпване “, обясни Жан-Клод Юнкер.

Той добави, че Общият отчет не е финалното съглашение за Брекзит. „То би трябвало да бъде направено от договарящите екипи, въз основата на това, което се разбрахме през вчерашния ден и през днешния ден и по-късно да бъде утвърдено от Европейския съвет и утвърдено от парламентите на Англия и Европа “, разясни председателят на Европейска комисия.

Той посочи, че сега е доста значимо да продължи работата по установяването на близко съдействие сред Англия и Европейска комисия по въпросите на търговията, науката, сигурността и други.

„Винаги ще скърбя за това развиване на нещата, само че е време да стартираме да гледаме към бъдещето, бъдеще, в което Обединеното кралство ще остане непосредствен другар и съдружник “, съобщи той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР