„Вярвам, че можем да решим проблемите при усвояването на средствата

...
„Вярвам, че можем да решим проблемите при усвояването на средствата
Коментари Харесай

Елена Йончева: 12 години сме член на ЕС, но дори не се доближаваме до Европа


„ Вярвам, че можем да решим проблемите при усвояването на средствата от европроектите и корупцията при тях. Очевидно е, че в България няма ефикасна правораздавателна система, прокуратурата също не работи дейно, а хората нямат доверие в институциите. Нужно е да се борим и да работим дружно с гражданските и Неправителствени организации организации, с цел да решим този сериозен проблем”.

Това сподели лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България” Елена Йончева на среща с жителите на гр. Ямбол, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Пред над 200 поданици на града тя съобщи, че за пресичането на корупцията, не можем да разчитаме единствено на бъдещия европейски прокурор, тъй като ръководещите се готвят тихомълком да назначат двама представители на европейската прокуратура у нас.

„ Проблемът с корупцията при европроектите е, че всичко е затворен кръг. В Ямбол имате съответни образци. Крадат се пари от сметището, от ремонта в центъра на града, от детските градини и най-после тези пари отиват за пазаруването на изборите. Благодаря ви, че към момента имате сили да се борите, че не сте се отказали от гнева против корумпираното правителство”, добави Йончева.

Водачът на листата на "БСП за България " разяснява, че всичко, което получаваме от Брюксел, като средства по стратегии не се усеща от българските жители, тъй като не доближава до тях.

„ Толкова години сме член на Европейски Съюз и вървим към Европа, където има обществена правдивост. Вече 12 години даже не се доближаваме до нея”, разяснява още Йончева.

Водачът на листата на левицата съобщи, че вместо след тези милиарди, които се изсипаха в страната ни, да живеем по-добре, сме последни по всички индикатори.

„ Доплащаме 50% от приходите си за опазване на здравето, за 10 години 60% от българите са станали полуграмотни. Защо се случва това? Заради ръководещите, които объркаха всички системи, тъй като това, което приема Народното събрание е в полза на дефинира компании и кръгове, в ущърб на публичния интерес”, уточни Йончева.

„ Ние сме уверени, че в случай че спечелим, ще има предварителни избори и на тях не просто Българска социалистическа партия ще завоюва, а и целият народ. ГЕРБ сега пазарят – купиха си лъвчето на Съюз на демократичните сили, купиха и други десни партии, а тези, които не могат да купят, ги заплашват”, разяснява още Елена Йончева. Тя съобщи, че поради това ръководство в хората не е останала вяра и по тази причина напущат България. „ Трудно е да обърнем този развой, само че е допустимо да го създадем заедно”, сподели Йончева.

„ Чувствам се по-уверен, че борбата си коства, тъй като тази мафия си отива. Не би трябвало да пропущаме да завършваме тази борба, която водим в името на България”, съобщи секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Кристиан Вигенин. Той разяснява, че ръководещите схващат, че си отиват и вършат всичко допустимо, с цел да се задържат, само че нещата са необратими.

„ Хората имат вяра в Българска социалистическа партия и на първо място в Елена Йончева, че нещата могат да се трансформират. Нека на 26-и май да нанесем на ръководещите това решаващо проваляне, след което пътят ни ще бъде единствено нагоре. Битката е тежка, само че ние ще я спечелим, с цел да се възроди България и да продължим напред”, съобщи Кристиан Вигенин.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР