Вярвам, че мога да постигне сделка за Брекзит, която Парламентът

Вярвам, че мога да постигне сделка за Брекзит, която Парламентът ...

Мей: Вярвам, че мога да постигна сделка за Брекзит, която парламентът да подкрепи.


Вярвам, че мога да постигне сделка за Брекзит, която Парламентът да подкрепи, за да може Великобритания да напусне ЕС на 29 март. Това заяви британският премиер Тереза Мей.
Брюксел: Юнкер обеща на Мей подкрепа на думи, но не и нови преговори за Брекзит В ада има специално място за вас! Туск избухна срещу привържениците на Брекзит
В Камарата на общините, където информира депутатите за дискусиите с ЕС, Мей отново каза, че не смята, че митнически съюз, какъвто е предложен от опозиционната Лейбъристка партия, е път към гарантиране на споразумение, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Преговорите са в решителна фаза и сега всички трябва да сдържаме нервите си, за да постигнем промените, за които Камарата настоява и да реализираме Брекзит в предвидения срок", каза Мей.

"Като получим промените, от които имаме нужда за "предпазния механизъм", като защитим правата на работниците и околната среда и повишим ролята на парламента в следващата фаза от преговорите, вярвам, че можем да постигнем сделка, която Камарата ще подкрепи".

Мей каза още пред депутатите днес, че "се нуждае от време", за да обсъди с ЕС промените в споразумението за Брекзит, сключено с Брюксел, така че да удовлетворява британските депутати.

Мей изтъкна, че иска депутатите от всички политически сили да подкрепят сделката, която тя сега се опитва да постигне, като се мотивира с нуждата от одобряване на още закони, които да подготвят излизането на Обединеното кралство от ЕС.

"Всъщност, според мен, е в интерес на този парламент и в интерес на одобряването на закони, да има убедителен вот от цялата камара", каза Мей пред парламента.

Източник: offnews.bg