Вярвам, че късият разказ не е просто суетен анекдот с

...
Вярвам, че късият разказ не е просто суетен анекдот с
Коментари Харесай

Дебютантът Велислав Иванов: Живеем пълноценно ако съзнаваме, че сме тленни

„ Вярвам, че късият роман не е просто суетлив виц с поврат най-после ” - това са думи на Велислав Иванов, спечелил първа премия в състезанието за най-хубав оповестен пай роман на създатели до 35 години. Журито на националния книжовен конкурс “Рашко Сугарев “ 2018 отличи Иванов за описа му „ Позорът “ от дебютната му книга „ Образи и отблясъци “. Лауреатите бяха оценени от Димитър Коруджиев, Георги Величков, Деян Енев и Теодора Димова.

Според създателя в случай че не си отговорим на главния въпрос на въпросите - хамлетовския „ Да бъдеш или не “, ние не можем да живеем пълноценно. „ Ако не си дадем сметка, че ние сме тленни, ние сме смъртни, ние сме крайни, не мисля, че можеш да съществуваш пълноценно. Битуваш в едно полусъществувание, в което хем си тук, хем нещо ти убягва, нещо ти липсва, не можеш да приемеш цялата хубост на съществуването “, уточни Велислав Иванов в изявление за " Хоризонт ".

Велислав Иванов е обожател на творчеството на Хорхе Луис Борхес и спестовната му стилистична изящност. Младият писател e роден през 1988 година в София. Учил е в Софийския университет „ Св. Климент Охридски ” и в Университета в Единбург. В момента работи върху докторат в региона на политическите науки. Запитан има ли и къде е пресечната точка сред политиката и литературата Иванов означи:

" В най-широк смисъл литературата за мен е една хармония, до момента в който политическите науки са дял от етиката. Политиката е материализираната концепция на това какво считаме за заслужено и какво не. Тази пресечна точка сред етиката и естетиката е въпрос, който живо ме занимава. "  

Въпреки че разказите му не се долавя политическа линия Велислав има вяра, че те отразяват възгледите му кое е заслужено и кое не.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР