Вярвам, че има още свестни хора в парламента, които са

...
Вярвам, че има още свестни хора в парламента, които са
Коментари Харесай

Кирил Петков вярва, че в парламента има още свестни депутати, които са на ръба

" Вярвам, че има още свестни хора в Народното събрание, които са на ръба. "

Така отговори министър председателят Кирил Петков на въпрос какво ще стане с вота на съмнение против държавното управление другата седмица. Коментарът той направи в коридорите на Народното събрание, незабавно откакто беше гласувана оставката на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. " За " бяха 125 депутати - от така наречен ново болшинство.

Петков обаче показва не напълно оневинен оптимизъм. Според него имало още свестни хора, които се чувствали сред страха и верния избор. Тяхната съвест щяла да ги накара да поддържат България да не влезе в политическа рецесия, " избори след избори ".

" Видяхме, че има ново болшинство в този парламент - съчетава Движение за права и свободи и " Възраждане ", останалите депутати на Има Такъв Народ и ГЕРБ ", уточни още министър председателят.

По думите му днешното гласоподаване посочило, че " няма морал, няма идеология ".

" Интересно е, че Има Такъв Народ влезе с концепцията да изчегърта ГЕРБ, а гласоподава с тях. " Възрждане " вее флагове, Движение за права и свободи приказва за права. Решиха да се прегърнат. Дори не е за оставката на това държавно управление, в случай че толкоз доста я желаят. Те се прегърнаха за (отстраняването - бел. ред.) човек, който почитат. Това значи цялостна непоследователност, че тези хора не са тук за нищо друго с изключение на да вършат политически игрички. Няма морал, няма идеология. Хубавото е, че всички български жители го видяха ", добави той.

Гласувалите за свалянето на Минчев от поста ръководител на Народно събрание посочили, че не им пука за страната, " не се интересуват от личната си идеология ".

" Те са едни маркетингови компании, които лъжат своите гласоподаватели. Не можеш, когато си на избори, да казваш: Моята цел е да изчегъртам ГЕРБ, и след това да гласуваш с ГЕРБ. Не можеш да приказваш за етнически мир и да подкрепиш " Възраждане ". Тези неща не са естествени и хубавото е, че завесите се подвигат. Нас не ни е боязън от избори ", заключи Петков.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР