Вярно ли е, че изпълнителният директор на Автомагистрали ЕАД Стоян

...
Вярно ли е, че изпълнителният директор на Автомагистрали ЕАД Стоян
Коментари Харесай

БСП намеква за връзка с Гинка Върбакова при строежа на отсечка от АМ Хемус

Вярно ли е, че изпълнителният шеф на " Автомагистрали " ЕАД Стоян Беличев е някогашен съучастник на Гинка Върбакова? Този въпрос сложиха депутатите от Българска социалистическа партия Елена Йончева и Георги Свиленски, които през днешния ден (14 януари) желаеха от АПИ дружно със свои сътрудници от Българска социалистическа партия да им бъде възложен договорът за градежа на сектора от Автомагистрала " Хемус " сред Боаза и Велико Търново.
" Искаме и от Министерство на регионалното развитие да ни бъдат предоставени рамковите съглашения сред държавното сдружение " Автомагистрали " и компаниите, които ще строят правите от аутобана ", съобщи представителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева, съобщи БГНЕС.
" Още на 10 октомври 2018 година някогашният шеф на АПИ Светослав Глосов споделя, че до края на 2018 година ще бъдат оповестени публичните поръчки за строителството на Автомагистрала " Хемус ". Малко по-късно строителството се разпорежда на компании, без конкурс и социална поръчка ", напомни Елена Йончева. " Има обосновано подозрение, че това е образец - по какъв начин една държавна компания, в тази ситуация " Автомагистрали ", се употребява като черна кутия за разпределение на милиарди левове, което в модерна България е невиждано. Тя няма потенциал за построяването на автомагистрала " Хемус ". Финансовите й резултати за 2017 година са влошени. Изпълнителният ѝ шеф Стоян Беличев до момента не е заставал пред медиите ", добави Йончева.
Тя напомни, че в края на предходната година няколко строителни компании проведоха митинг с хиляда машини в София против настояването на опозицията за инспекция на качеството на автомагистралите. " Малко по-късно, същите компании получиха без публични поръчки, търг и конкурс 1,350 милиарда лв. за построяването на автомагистрала " Хемус ", уточни още Йончева.
Зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски изрази вяра час по-скоро да бъде получен отговорът от АПИ. " Напомняме, че не сме се отказали от инспекцията от самостоятелна лаборатория на качеството на българските пътища и чакаме от АПИ да си свършат работата, а не с официални отговори да си мислят, че това ще бъде подминато. Ако нямат терзания, чакаме договорът да ни бъде възложен в границите на днешния или утрешния ден ", отсече Свиленски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР