Вярно е, че яйцата съдържат големи количества холестерол. Също така

...
Вярно е, че яйцата съдържат големи количества холестерол. Също така
Коментари Харесай

Холестеролът и яйцата: Истина и митове

Вярно е, че яйцата съдържат огромни количества холестерол . Също по този начин е правилно, че високите равнища на холестерол в кръвта усилват риска от развиване на сърдечно-съдови болести. Но рисково ли е да ядем доста яйца? Ето какво споделят лекарите:

Холестеролът играе жизненоважна роля за действието на клетките. Черният дроб създава нужното равнище на холестерол, с цел да действа тялото ни, само че веществото може да бъде въведено и посредством консумация на артикули от скотски генезис.

Издание  Eat this, not that! написа, че последните научни доказателства сочат, че потреблението на яйца не въздейства върху равнищата на серумния холестерол.

Като цяло учените не са разкрили доказателства, че хранителният холестерол играе роля в развиването на сърдечно-съдови болести. Проучване не демонстрира нарастване на риска от заболяване измежду здрави хора, които ядат яйце всеки ден.

В последна сметка, в случай че нямате сърдечно заболяване и ядете здравословно - плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, не би трябвало да се страхувате да хапвате яйца. Но здравните специалисти не престават да поучават свеждането на холестерола в храната до най-малко. Диетата ни към този момент е богата на наситени мазнини, а те имат по-голям резултат върху повишението на " неприятния " холестерол, считат специалистите.

Ако към този момент имате сърдечно заболяване, тогава би трябвало да говорите с вашия доктор относно  диетата ви.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР