"Вярно е, че прокуратурата повдигна обвинения след двете административни глоби,

...
"Вярно е, че прокуратурата повдигна обвинения след двете административни глоби,
Коментари Харесай

Общинари плащат глобата на главния архитект на София

"Вярно е, че прокуратурата повдигна обвинявания след двете административни санкции, които ми бяха наложени – едната за 1000 лева и другата за 13 000 лева.”. Това съобщи основният проектант на София Здравко Здравков пред „ Здравей, България” по NOVA.

Той обаче разясни, че сътрудниците му от Общинския съвет в символ на взаимност са събрали парите за санкцията.

„ За двете години, откогато съм основен проектант, поставих много старания да реализираме тази бистрота в ръководството и да стартираме да предоставяме от ден на ден електронни услуги на жителите ", съобщи той.

ВИЖТЕ НАЙ-ВИСОКИТЕ СГРАДИ В МОМЕНТА В СОФИЯ В ГАЛЕРИЯТА

Небостъргачи над 200 метра никнат в София, вижте най-високите здания

„ Все още има несъблюдение на правосъдното решение, което ме задължава да издам един административен акт и да направя поредност от закононарушения”, добави Здравко Здравков.

Съдът санкции основния проектант на София Здравко Здравков поради небостъргач - и то повторно. Той би трябвало да заплати санкция от 13 000 лв. на Върховния административен съд поради отхвърли си да задвижи процедура за градежа на 44-етажна постройка в квартал "Стрелбище ".

От 2009 година Общият организационен проект пази терена. С поредност от правосъдни решения той е анулиран.

Той описа още, че по предложение на ръководителя на Общинския съвет, са почнали диалози със притежателите на кварталната градинка, с цел да се откри излаз от създалата се обстановка.

Относно задържането с рушвет на кмета на регион „ Младост " Десислава Иванчева преди месец, той разяснява: „ Когато има такива порочни практики, считам, че те би трябвало да бъдат преустановени”.

На въпрос „ Колко още може да се строи в София?”, той отговори: „ София има голям капацитет вътре в самата столица. Терените към индустриалните зони дават опция да се създадат интелигентно нови градоустройства”.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР