Вярно е, че не успяхме да си довършим работата, но

...
Вярно е, че не успяхме да си довършим работата, но
Коментари Харесай

Бабата на починалата Кристин към лекарите: Не напразно ги бият в Спешна помощ

Вярно е, че не успяхме да си довършим работата, само че не считам, че е пропуск, че не съм седнал при детето откъм гърба поради провалите, които то е понесло. Това съобщи доктор Недко Димитров – лекарят, който е първото здравно лице, оказало помощ на грубо изнасилената и по-късно умряла 7-годишна Кристин.
Нямам спомен – по този начин Милка Георгиева, бабата на умрялата Кристин стартира описа си пред bTV, след което изрично съобщи, че нямало никаква лекарска интервенция. Лекарят обаче описа, че бабата била в нервност, даже поливала с вода главата на момиченцето, когато той опитал да направи обзор.
Не направи опит да я обездвижи, да ѝ даде О2, да премери пулс, изброи бабата. Тя прибавя, че колата за спешна помощ не била оборудвана за подобен тежък случай и се оплака, че колата за спешна помощ по този начин и не е спряла, въпреки тя да е чукала по прозореца на шофьорската кабина.
" Не на вятъра българи и роми ги бият в Спешна помощ ", продължи Георгиева, която изиска доктор Димитров да си скъса дипломата и да не бъде в никакъв случай лекар. Бабата се закани да съди доктора, като упрекна и болничното заведение, че не била готова за тежък случай.
Говорим за тежко закононарушение, а фокусът се мести към лекарите. Не мога да кажа какъв брой оборудвани са били сътрудниците, само че най-важното е да се окаже първа помощ и да се реанимацията продължи в болница. Това съобщи проф. Асен Балтов, шеф на " Пирогов ". Той призна, че лекарят е трябвало да е откъм гърба в колата за спешна помощ и това е неточност, само че изрази противоречие с тезата, че докторът е отговорен за гибелта на Кристин. " Мястото на околните въобще не е в колата за спешна помощ - неточност е ", добави Балтов и напомни, че мнението на бабата е мнение на обиден от покруса човек.
За край Балтов попита и къде е била полицията, та е разрешила бабата да се качва при детето.
Каква е тезата и на прокуратурата - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР