Вярно е, че ако човек следи дебата в България, предимно

...
Вярно е, че ако човек следи дебата в България, предимно
Коментари Харесай

Външният министър ударно: Ако някой отвън ни анализира, ще се чуди - за Украйна или за Русия сме

Вярно е, че в случай че човек следи дебата в България, най-вече в медийната среда, фактически може да остане с усещане, че не е ясна националната позиция на страната - поддържа ли тя защитата на Украйна против агресора Русия. Това призна сензационно външният министър Николай Милков пред Бойко Василев в Българска национална телевизия.

Думите на служебния началник на Външно пристигнаха след многократни опити на водещия да научи дали безапелационното мнение в интерес на Киев и против Москва, изразявано от Милков в последните месеци, в това число в профила на Министерство на външните работи в обществената мрежа, съставлява това на национално равнище, или единствено на ведомството. 

Милков подсети, че България няма по какъв начин да гласоподава дружно със страни като Беларус, КНДР и Сирия в Общото заседание на Организация на обединените нации в поддръжка на съветския гнет. И че заема редовно страната на интернационалното право и цивилизования свят - тъй че точно в този смисъл позициите, идващи от " Александър Жендов ", са и национални. 

Иначе външният министър добави, че персонално много се колебаел дали да реагира на последната провокация на съветската посланичка Елеонора Митрофанова, за която Lupa.bg ви осведоми. Миналата седмица пратеничката на Кремъл у нас разгласи в изявление пред четирихилядника Мартин Карбовски, че в случай че можела, щяла да гласоподава за Възраждане на Костия (Къс)Копейкин. 

" Първоначално, почтено казано, смятах въобще да не обръщаме внимание. Чакахме да забележим реакцията от това изявление, с цел да не фокусираме ненужно внимание върху него. Иначе бяхме подготвени с позицията си още в петък ", разкри още Милков. 

А че България била интензивно подкрепяща Киев, говорело и от уебсайт за статистически данни, съгласно който страната ни е на шесто място по средства от Брутният вътрешен продукт, дадени за Украйна от началото на войната. Първи били трите прибалтийски страни, следвани от Полша и Съединени американски щати. 

Той разяснява още:

" Отношенията с РСМ се усложниха сензитивно след приемането на европейското предложение. Ангажиментите, които самите те, в Скопие, одобриха дружно с останалите 26 страни-членки, изисква решения, близки до катарзис за тях ". 

" Но няма по какъв начин да не реагираме на обстановки, касаещи правата на българите там - на демонстрация на открита експанзия, на стрелби, на подпалвания...

Най-сериозният проблем е, че наред с това да се борим за жителите с българско съзнание там, само че и да се борим за участието на РСМ в Европейски Съюз ", безапелационен бе Милков. 

Той отвърна задочно и на основния прокурор Иван Гешев, който го упрекна, че не четял задоволително родните закони. А във връзка условието на наложилите несъгласие върху участието на България в Шенгенската зона България да вкара надзор върху обвинител номер 1, Милков подсети, че това е позиция, която той не може да интерпретира, както и че е точно очакване на европейските сътрудници. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР