Вярна на каузата си , едноимената русенска фондация, създадена в

...
Вярна на каузата си , едноимената русенска фондация, създадена в
Коментари Харесай

Семейства от Украйна получиха помощ от фондация „Направи добро за непознат“ в Русе

Вярна на идеята си, едноимената русенска фондация, основана в памет на русенската журналистка Виктория Маринова, бе измежду първите, присъединили се в акцията за подкрепяне на потърсилите у нас леговище украински бежанци

През миналата седмица четири фамилии от Украйна към този момент получиха помощ от фондацията, съобщи TVN

Сред тях е и семейство с 8 деца, най-малкото от които е едвам на 2 месеца! Алина и Ярослав Гонтарь са с корени на бесарабски българи. Успели са да избягат от бомбардировките в родния Харков и бяха пътували 4 дни, съвсем непрекъснато, с цел да стигнат до Българо-Румънската граница. Семейният бус беше облепен с надписи от единствено една дума „ Дiти “ (Деца).

Помощ получиха още Екатерина с двете ѝ деца, още една Екатерина и момиченцето й, както и Анастасия и нейната щерка. Освен заслон, всички получиха от фондацията и финансова помощ – ваучери, с които могат да си закупят хранителни артикули. Голяма помощ при настаняването оказаха Дилян Данов и Ангел Тинков.

От фондацията молят към всички русенци, които имат опция и предпочитание да подкрепят украински бежанци, които идват в Русе, да се свържат групите групите:,, др.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР