Вяра Тодева е кандидатът, който ще поеме поста на областен

...
Вяра Тодева е кандидатът, който ще поеме поста на областен
Коментари Харесай

Коя е Вяра Тодева - следващият областен управител на София

Вяра Тодева е претендентът, който ще поеме поста на регионален шеф на София, откакто ПП-ДБ и ГЕРБ реализираха междинно единодушие за систематизиране на администрацията в двете най-големи области в страната. Назначението следва да бъде доказано от премиера Николай Денков.

Тодева към този момент е заемала позицията като краткотрайно изпълняваща длъжността в края на ръководството на кабинета " Петков " през 2022 година

Тя е приключила " Бизнес и финанси " в College of North West London, магистър е по право и стопанска система.

Между 2006 и 2009 година работи като шеф дирекция в Държавната организация по туризъм, като по-късно е на управителен позиции в администрациите на Агенцията по вписванията и в Министерството на здравеопазването.

През 2011-2012 година е ръководител на съвет на шефовете на болница " Д-р Стефан Черкезов " във Велико Търново, а по-късно е шеф на отдел " Обществени поръчки " в Изпълнителна организация " Военни клубове и военно-почивно дело " към Министерството на защитата.

Меджу 2018 и 2021 година е шеф дирекция " Обществени поръчки " в ДА " Електронно ръководство ".

В първия длъжностен кабинет на Стефан Янев Вяра Тодева беше назначена за зам.-изпълнителен шеф на Агенцията по вписванията, а малко по-късно - за зам.-областен шеф на област София.

През 2022 и 2023 година тя беше претендент за народен представител на " Продължаваме промяната ", както и на обединението ПП-ДБ.

В формалната ѝ визитка в уеб страницата на ПП-ДБ с претенденти за народни представители се показва, че по време на работата ѝ в регионалната администрация на София тя " приключва редица незаконосъобразни опити за придобиване на парцели държавна благосъстоятелност от частни лица в област София ", както и че " прави структурни промени, които да разрешат дейно ръководство на парцелите, предоставени в ръководство на регионалния шеф ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР