Вяра Лозанова от Пловдив и Иван Костадинов от София са

...
Вяра Лозанова от Пловдив и Иван Костадинов от София са
Коментари Харесай

Ето кои са загиналите при самолетната катастрофа край Ихтиман

Вяра Лозанова от Пловдив и Иван Костадинов от София са починалите в самолетната злополука край Ихтиман. Днес преди обед  малък  самолет се е разруши на запад от Ихтиман посока Черново, където има летище за наемане на аероплан.  В 11.32 е получен сигнал, че аероплан е паднал и се е запалил.

``
реклама

Веднага към мястото са се отправили екипи на Спешна помощ от Ихтиман и Костенец. На място са открити обгорелите тела на мъж и жена. Мъжът е пилотирал самолета, а дамата е била спътничка, оповестява trafficnews.bg.

По първични данни след набрана височина, самолетът изпада в свредел, пада и се самозапалва.

Вяра Лозанова е монтьор в 24- та Авиационна база - Крумово. Тя е един от обичаните членове на екипа на авиобазата. Макар и жена в тази типично мъжка специалност, споделят, че е измежду най-хубавите експерти на Кугър, Ми-17 и Ми-24.

Дамата прекарва доста време и на летището край Белозем, защото е и водач от  леката авиация. Нейни другари настояват, че е увлякла десетки почитатели, показвайки им свободата, която дава летенето.

Иван Костадинов, който е пилотирал самолета, е инженер - конструктор във компания " Иновас ", която се занимава с произвеждане на съоръжение от пяна. Летенето е неговата пристрастеност, а той оглавява Сдружението на аероклубовете в страната.

Костадинов и Лозанова са споделяли общата си пристрастеност и постоянно са летяли дружно, демонстрират фотоси в обществените им профили в обществената мрежа.

" Потресен, съм, иде ми да ревна с глас, въпреки да съм мъж на години. Познавам Вяра, не мога да допускам, че я няма. Идеален човек, единственият монтьор на вертолет в Авиобаза Пловдив. Наскоро се пенсионира, само че ще лети и в сънищата на хората, които я познаваха. Истинска жена, с основно " Ж ". Хората, минали тоя портал, са по този начин – летят, до момента в който са живи, а и по-късно. "

Така разяснява за " Марица " съдбовния случай със аероплан Чесна с двама починали край Ихтиман Тобия Качаков, авиоас и конструктор с 60-годишен стаж в авиацията. Познава я от години, контактуват постоянно във Facebook.

Познавала чудесно редукторите на самолетите. Ползвала се с извънредно почитание от сътрудниците си. Винаги, когато имало задача, се включвала наедно с мъжете, без грам женски капризи. Всички я обичали, постоянно се обръщали към нея за съвет и помощ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР