ВВС на САЩ очакват заповед за привеждане на ядрените бомбардировачи

...
ВВС на САЩ очакват заповед за привеждане на ядрените бомбардировачи
Коментари Харесай

Напрежение! US-генерал обяви: САЩ са готови да приведат в постоянна бойна готовност ядрените бомбардировачи Б-52 за първи път от Студената война насам

Военновъздушни сили на Съединени американски щати чакат заповед за привеждане на нуклеарните бомбардировачи B-52 в денонощна бойна подготвеност за първи път от времето на Студената война. Това написа Defence One като се базира на известие на военачалник Дейвид Голдфайн.

Както означават източници на изданието съответното предписание може да пристигна от шефа на Стратегическото командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (STRATCOM) Джон Хайтън или от началника на Северното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (NORTHCOM) Лори Робинсън.

До този миг такава заповед не е издадена, само че се организира подготовката за нея. Както разяснява военачалник Голдфайн вероятното въвеждане на денонощна бойна подготвеност за нуклеарните бомбардировачи е една от доста ограничения, които Военновъздушни сили подхващат в границите на реагирането на Съединени американски щати на измененията в геополитическата конюнктура.

" Светът стана рисково място и има такива, които намерено приказват за потребление на нуклеарно оръжие. Това към този момент не е биполярният свят, в който бяхме единствено ние и Съветския съюз. Съществуват и други играчи, които разполагат с нуклеарен капацитет ", акцентира генералът.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР