ВУЗ-ът реагира на предизвикателствата, възникнали от коронавирусаОнлайн изпитът е безопасно

...
ВУЗ-ът реагира на предизвикателствата, възникнали от коронавирусаОнлайн изпитът е безопасно
Коментари Харесай

ТУ-София организира отдалечен кандидатстудентски изпит

ВУЗ-ът реагира на провокациите, зародили от ковид

Онлайн изпитът е безвредно решение в изискванията на коронавирусна пандемия
(снимка: CC0 Public Domain)

За първи път кандидат-студенти на Технически университет – София ще вземат участие в далечен изпит. Висшето учебно заведение реагира на провокациите, подбудени от ковид, и предложи новаторско решение на искащите да станат студенти.

Изпитът по математика на 28 март ще се организира напълно онлайн. Условията за провеждането са оповестени на уеб страницата на университета.  Обявяването на резултатите с точките ще се извърши автоматизирано след привършване на изпитния развой.
още по тематиката
Допуснатите до изпита би трябвало да имат далечен достъп посредством непрекъсната интернет връзка от компютър с налични и работещи видео-камера и микрофон. Преди това кандидат-студентите трябва  да са дали единодушие за приемане на изискванията за осъществяване на изпита.

„ В сегашната епидемиологична обстановка отдалеченият конкурсен изпит е най-хубавият вид за всички. Опирайки се на традициите и международния опит, нашият университет ви предлага този актуален метод за реализация на вашите фантазии ”, се споделя в посланието на ректора на ТУ-София – проф. дн инж. Иван Кралов.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР