Вуправляващата коалиция се породи ново напрежение по повод влизането на

...
Вуправляващата коалиция се породи ново напрежение по повод влизането на
Коментари Харесай

Напрежение в управляващата коалиция заради въпроса за РСМ

Вуправляващата коалиция се породи ново напрежение във връзка влизането на Република Северна Македония (РСМ) в Европейския съюз, оповестяват от.

Обръщение на премиера Кирил Петков към президента Румен Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност на тематика „ Република Северна Македония” за следващ път изостри вниманието към въпроса има ли външен напън страната ни да вдигне ветото против РСМ за начало на договарянията за присъединение към Европейския съюз .

Евроинтеграцията на западната ни съседка е основен въпрос за „ Има подобен народ” , които са безапелационни, че напущат обединението, в случай че не бъде предпазен националният интерес.

Според Има Такъв Народ няма потребност от съвет при президента, а съгласно ръководителя на Народното събрание Никола Минчев външният министър би трябвало да изготви отчет до каква степен са стигнали договарянията сред двете страни .

Темата е значима. Да се изслуша отчет отстрана на външно министерство за настоящото положение , тъй като в границите на последните месеци има деен разговор. Не, напън няма, това е значима тематика за всички, изключително след войната в Украйна, само че напън няма ”, сподели Минчев.

Притеснителното е държанието на Петков в общественото пространство. На мен персонално ми се видя обезпокоен нощес. Защо в този момент? Защо мълчеше? Какво се крие? И аз ще се опитам да схвана. Проблемът ще пристигна, когато се пресече общественото говорене на министър-председателя с това, което е заречен. Включително и президента Радев го удостовери преди 2 седмици. Ако се посегне на националния интерес, ще бъдем безкомпромисни ”, сподели Станислав Балабанов от „ Има подобен народ” .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР