Вулканичният продукт носи гръцко име: зеолит означава “кипящ камък. Съдържа

...
Вулканичният продукт носи гръцко име: зеолит означава “кипящ камък. Съдържа
Коментари Харесай

Зеолит: Що Е То? Истината За Едно Природно Чудо, Което Е Достъпно За Всеки Българин За Жълти Стотинки

Вулканичният артикул носи гръцко име: зеолит значи “кипящ камък ”. Съдържа калий, магнезий, силиций, калций, натрий, благородни метали, О2, витамини, аминокиселини, хуминови киселини. Всички позитивни качества на вулканичните артикули зеолити са изразени в минерала клиноптилолит. Значението му за поддържането на човешкото здраве е голямо.

Какво е тъкмо зеолит и Родопско знамение?

Зеолит (Родопско чудо) е естествен артикул, тъй наречените “бял камък ”, известен най-много в Източните Родопи. Народната медицина го предлага като чудесно средство за филтриране на питейната вода от нездравословни съставни елементи. Добавя се в храната под формата на тънък прахуляк, някои практики даже го разказват като артикул за пряк банкет. Очиства организма от отрови, шлаки и тежки метали. Подкрепя имунната система и форсира оздравителните процеси при всички тежки заболявания; защищава от канцерогенни промени на кафези и тъкани. Подобрява клетъчното хранене; забавя стареенето; обезпечава антиоксидантна отбрана.

Невероятно, нали? Да повярваме ли? Всъщност за благотворното деяние на коментирания зеолит има голям брой научни доказателства. На първо място – изследвани са преимуществата на нашия зеолит (клиноптилолит) пред обичайните сорбенти, да вземем за пример сравняван е с дейния въглен. Зеолитът работи изборно, т.е. той не изхвърля от организма ни потребните микроелементи. Това свойство се изяснява с неповторимия градеж на вулканичния артикул и механизма му на йонен продан. Микропорестата му молекулярна конструкция припомня градежа на пчелните пити: навътре в “килийките ” се разполагат негативно заредените йони на калия, магнезия и силиция, които са значими и нужни за здравето ни. Същевременно зеолитът притегля всички позитивно заредени частици на токсините – йони на оловото, живака, кадмия, арсеника, цезия, рубидия и стронция. Вместо тях каменните фрагменти отделят и обогатяват течности с потребните микроелементи, витамини, ферменти и имунни комплекси.

Така зеолитът прави двойна работа посредством характерния модел на детокса си: отдава ни потребни негативно заредени йони на нужните за организма ни детайли, а позитивно заредените отрови изсмуква като с прахосмукачка за 6-8 часа и от тях не остава и помен.

Не бива въпреки всичко да чакаме, че зеолитът ще ни направи безсмъртни или най-малко – че ще ни излекува изцяло от някое тежко страдалчество. Но Родопското знамение може доста да усъвършенства положението ни при заболявания, които ни унищожават от уязвимост, гадене и повръщане, диария, тресчица. След изчистването на токсините, патогенните микроорганизми и свободните радикали имунната система се възвръща, усъвършенстват се обмяната на веществата и храносмилането, понижава натоварването върху бъбреците и черния дроб и вследствие на всичко това доста хора усещат прилив на витална сила, избистряне на съзнанието и подготвеност за деен живот.
Освен това зеолитът е в положение да фиксира някои алергени и антигените, предизвикващи алергии, мигрена и астма и това също усъвършенства здравословното положение. Сред множеството позитивни резултати е и балансирането ва алкално-киселинния баланс в човешкия организъм.

Феноменът Каменни гъби и техните лечебни свойства

Каменните гъби са скални формирания, ситуирани крий село Бели слой – по пътя сред Хасково и Кърджали. Районът, в който са ситуирани, има народен статут на естествена забележителност. Скалните изваяния са с височина от към два метра и половина; “пънчетата ” на гъбите са светли, с розов нюанс, а горната част, гуглите – със зеленикав. Местното наименование на феномена е Мантаркая.

Всъщност скалните гъби са вулканични туфи със разбъркан минерален състав – клиноптилолит, манган, селадонит. Преди 40 милиона години мястото е било дъно на море, сочи научната информация. Самото образувание се дължи на вулканична активност и на външни атмосферни въздействия след отдръпването на водата.

Клиноптилолитът (зеолит), който е главен съставен елемент в градежа на необичайния камък, е разгласен от учените за минерал на ХХ век поради изключителните си качества. Неговата конструкция и извънредно могъщата електрореактива повърхнина разрешават минералът да задържа избрани йони и да отделя други; за същинско знамение се смята фактът, че “белият камък ” задържа нездравословни частици, а отделя потребни, т.е. работи изборно и в интерес на човешкото здраве.

Ако в съд с питейна вода се пуснат няколко парченца зеолит, за няколко часа те ще освободят водата от замърсяванията, даже те да са от радиоактивни субстанции. Водата, обработена със зеолит, възстановява кръвното налягане, балансира нервната система, оказва помощ против бодърствуване. За локалните хора е процедура да “подмладяват ” питейната си вода със зеолит, който пускат вечер в цялостния съд и на сутринта прецеждат и пият. Наблюденията удостоверяват, че в региона към каменните гъби има по-малко болести на стомашно-чревния тракт, сърдечно-съдови, по-рядко се случват инфаркти и инсулти. Констатирано е позитивно влияние и при жлъчни и чернодробни проблеми.

Минералът клиноптилолит

В природата са необятно публикувани към 40 типа зеолит, като клиноптилолитът е единствено една от тези разновидности. Зеолитите към този момент се радват на самопризнание от формалната медицина и се употребяват интензивно за детоксикация, изключително от тежки метали. Приложими са при лекуването на стомашно-чревни проблеми, язва, диария и стомашни болести. използвани са и при противодиабетните лечения. Ускоряват зарастването на рани и е експериментирано включването им в превързочни материали поради способността да подтикват кръвосъсирването. Особено забавни са проучванията върху способността на зеолитите, в частност на клиноптилолита, да блокира злокачествените трансформации на кафези – т.е. минералът подтиква защитната реакция на организма, който самичък се оправя с канцерогенните процеси. Именно клиноптилолитът е считан за една от най-ефективните, а и най-изследвани форми в посока влияние върху живи тъкани. Доказана е интензивността му против отрови и като противораково средство.

Как се употребява за пиянство, още използва

За хората от регионите, където има залежи на зеолит се знае, че употребяват вълшебния камък минерал ежедневно и това ги прави дълголетници. Той се употребява за филтриране на питейната вода; някои го стриват и прибавят към сготвени храни, други пият дребни количества от праха непосредствено. Използва се също като подмладяващ съставен елемент в маски за лице, при терапия на кожни проблеми, против болки в станите, при пострадвания и охлузвания, в бита.

Пречистване на вода със зеолит (рецепта)

Пречистването на питейната вода – трапезна или едва минерализирана, почиства организма от отрови и стабилизира антиоксидантната отбрана. Действа оздравително на стомашно-чревния тракт, нервната система и сърдечно-съдовата активност. Най-лесният метод да си извършите “подмладена вода ” със зеолит е като се снабдите с неголямо количество камъчета, които пускате всяка вечер в съда с питейна вода. Около 100 г са задоволителни за пет литра, а времето за преструктуриране е 6-8 часа, т.е. една нощ. При първото зареждане водата може да е леко замътена и се прецежда преди приложимост. Зеолитът може да е деен в продължение на 90 дни, а съгласно някои източници и до 6 месеца – т.е. имате разполагаем артикул за многократна приложимост.

Има и разновидности на зеолит за филтриране на вода: тъй наречените водни филтри или дребни дози в пакетчета, всяко от които пречиства водата в бутилка от литър и половина. Такива пакетчета могат да се употребяват до 10 пъти всяко.

Маска за лице със зеолит

Маската за лице със зеолит от “Фарер ” се радва на известност поради потвърдения си резултат върху кожата. Полагането й работи успокояващо, почистващо и подмладяващо. Зеолитният съставен елемент освобождава повърхността от мазнини, патогени и замърсявания от друго естество. Има лечебен резултат при раздразнена и зачервена кожа; балансира липидния продан, усъвършенства хидртацията и възвръща еластичността на изтощената кожа. Препоръчва се полагане един път седмично; цената на едно пакетче – задоволително за еднократна процедура – е към 1.30 – 1.50 лева

Сместа в пакетчето се разбърква с 1-2 супени лъжици вода, до приемането на рядка каша. Лицето се намазва; сместа би трябвало да засъхне, след което се отмива с хладка вода; поставя се овлажняващ крем. Материалът за такава маска съдържа единствено натурални артикули.

Маска за лице от зеолитен прахуляк можете да си забъркате и сами, в случай че си купите по-голямо количество от вълшебния минерал в прахообразна форма.

Против акне и други пъпки

Пудра от зеолит може да помогне при лекуването на акне и други пъпки и гнойни обриви по лицето. Необходимо е проблематичното място да се напудри след хубаво разчистване и да се остави пудрата да работи. Апликацията се повтаря най-малко още един път на ден.

Защо споделят, че работи при рак?

Противораковото деяние на нашия зеолит е потвърдено пробно посредством опити върху животни; към момента липсва научно доказана информация за клинични проучвания при хора – само че механизмът на чудото е обширно проучен.

Противораковият резултат на минерала е обвързван със способността му да индуцира интензивността на гени, които потискат растежа на туморните кафези. Така организмът самичък стопира процеса на злокачествена промяна и провокира апоптозата на към този момент формирани ракови кафези, т.е. тяхното саморазрушаване. Зеолитът работи сполучливо и като локално външно средство при форми на рак на кожата, както и при вътрешен банкет – като повлиява цалостното положение на организма.

Някои източници разказват практики за вътрешен банкет на зеолит от раково заболели. Препоръчва се банкет на дребни дози зеолитов прахуляк – почти една кафена лъжичка, три пъти на ден, 20 до 30 минути преди хранене. Зеолитът се гълтам в чаша вода или сок; незабавно по-късно би трябвало да се изпият още две чаши вода на глътки. Препоръчително е тази терапия да продължи 6 месеца.

Зеолитова стратегия оказва помощ за поддържане на организма и по-бързо възобновяване при химио- и лъчева терапия. В рамките на това лекуване всеки ден се одобряват 12-14 г зеолит, разграничен на микродози за 4 до 8 приема. Всяка доза се изпива с по две чаши вода; сред приемите би трябвало да има шпации от най-малко два часа.

Помага ли при псориазис?

Псориазис и невродермит също се повлияват от детокс-ефекта от използването на зеолит. Тук на помощ още веднъж идва прахообразната форма на минерала (пудра). Фино смленият зеолит – една супена лъжица, се прибавя към водата във ваната. Останете във водата 15-20 минути, без да употребявате сапун или друго измиващо средство (преди това вземете хигиеничен душ!). След като излезете от ваната, оставете водните капки да изсъхнат по тялото ви, без да ги попивате с хавлия. След това можете да положите хидратиращ крем за тяло, който е авансово обогатен със зеолит на пудра. Изпълнявайте тази терапия всеки ден, до момента в който получите облекчение от неприятните признаци на кожния проблем.

Работи ли при диабет?

Практиката демонстрира позитивното влияние на режим със зеолит при консуматори с диабет. Акцентира се върху скица за вътрешен банкет, която има позитивен резултат и при атеросклероза, омазняване на черния дроб и висок холестерол. Някои експерти предлагат приемът на стрит на прахуляк зеолит да се комбинира с дестилат от гроздови семки или куркума. Тези добавки укрепват благотворното влияние върху стените на кръвоносните съдове и усъвършенстват обменните процеси. Нормализират се стойностите на кръвната захар и холестерола. Схемата на банкет е два пъти на ден по една лъжичка зеолитов прахуляк, с вода. Приема се 20-30 минути преди хранене; належащо е в дните със зеолитни дози да се изпиват по два-три литра вода. Двукратният банкет продължава 10 дни, след което приемите стават три за идващите 10 дни. След 20 дни от началото на лечението следва петдневна пауза. Лечението продължава пет месеца, като се повтарят описаните модули. Някои рекомендации визират терапия с капсули, при която приемът е по три капсули два или три пъти на ден. Разбира се – това не може да се прави безотговорно и съветът на лекаря е нещо належащо. Още повече, че след петмесечното следване на описания проект е належащо да се създадат контролни проучвания, с цел да се види дали зеолитът работи.

Още една изгода за диабетиците, най-много тези с трофични рани: оказват помощ външните обработки със зеолитова пудра, която се поставя след промивка с кислородна вода. Възможно е измежду медиците, с които контактуваме да има скептично настроени към лекуването със зеолит, само че това не анулира опцията да се опита. Публикации в профилирани уеб сайтове привеждат образци за неговата изгода – изключително при положения и заболявания, които са резултат от прогресията на диабета.

За лекуване на стави

Вътрешният банкет на зеолит е препоръчван от някои източници като средство за преодоляване на ставни възпаления и болести като остеохондроза. Разчита се на способността на минералната добавка да извлича от организма токсичните съставни елементи и да спомага за обезвреждане на болестните огнища. Привърженици на националните способи на терпия пък предлагат топли процедури с натрошен зеолит, който се употребява сходно на морската сол. Зеолитът се сипва с торбичка от компактен памучен плат и се затопля до температура, която тялото може да изтърпи, след което се слага върху болното място за десетина минути. Добре е преди да опитате тази терапия да се посъветвате с доктор – някои положения се утежняват от стопляне.

Против алергии

Зеолит може да се употребява в лекуването на алергии. Доказано е, че минералният комплекс блокира действието на разнообразни алергени и по този метод понижава риска от реакции на свръхчувствителност. Необходима е консултация със експерт за метода, по който зеолитът може да се включи в сложно лекуване против алергии. С вътрешен банкет на зеолит могат да се реализиран понижаване на реакции като обриви, главоболие, дихателни усложнения и прочие

Дава ли се на деца?

Счита се, че зеолитът е безвреден, нетоксичен и може да се употребява за лекуване и профилактика на деца – в това число бебета. Разумно е, несъмнено, методът на използване да се съветва с педиатър. Обикновено потребителските мнения визират пречистването на питейна вода със зеолит, и от тази подмлдена вода може да се дава на бебета.

Против миризма в обувките

Сложна тематика, изключително в случай че миризливите крака/обувки са сериозен проблем – с който малко на брой се оправят без помощ. Носенето на стелки със зеолит е един от разновидностите за това: в тъканта им са вложени съставни елементи от вълшебния минерал, които улавят и обезвреждат токсичните фрагменти, потта и мазните отлагания. След потребление стелките би трябвало да се оставят навън за към 6 часа. За поддържане на чисти обувки се предлага и поръсване от вътрешната страна на зеолитова пудра.

Пазарът предлага и детокс маска за крайници със зеолит. Освен минерален съставен елемент маската съдържа ихтиол и гликоли; полагането й обезпечава освобождение от всички замърсявания, мъртви кафези и отрови. Кожата на ходилата става мека и еластична, отстранява се неприятната миризма.

Зеолит в аквариума

Зеолит се употребява от някои фенове на рибки; минералът пречиства водата от отпадни отрови и омазнявания (канистър-зеолит). Според мнения от експерти в този тип занимания зеолитът може да поддържа най-хубавите равнища на Рн във водата в продължение на три месеца. Материалът се употребява за заряд на специфични филтри, постоянно се комбинира с деен въглен.

За растенията

Установено е, че прибавянето на зеолит в почвата усъвършенства структурата й и усъвършенства средата, благоприятстваща развиването на кореновата система у млади растения. Количеството зеолит за единица повърхност се пресмята от специалист; след разхвърлянето на материала следва агрообработка, чиято цел еда разрохка почвата и да подкрепи проникването на зеолита в дълбочина.

При саксийните растения добавката е до 100 г зеолит на кг почва. Отстранява се повърхностният пласт пръст във всяка саксия, посипва се минералът и се прибавя неголямо количество торфена примес за покриване. Следва поливане.

В някои животновъдни ферми зеолитът се употребява като добавка към храните, тъй като се счита, че това поддържа имунните системи на домашните животни и подтиква развиването им с рандеман на по-голямо количество хранителни артикули.

В котешката тоалетна

Зеолит под формата на неголеми гранули се предлага за домашни котешки тоалетни с от еко-тип. Дребните камъчета разрешават по-лесно поддържане на мястото, несъмнено за WC на домашните любимци. Благодарение на характерните качества на зеолита се улавят всички неприятни миризми, течности и отпадни артикули. Камъчетата не се слепват между тях, както и за стените на съда. Една доза от материала може да служи без проблеми за цяла седмица.

Противопоказания, рискове, легенди

При язва на стомаха или дванадесетопръстника – изключително в изострен етап, зеолит не може да се употребява. Минералът е хипоалергенен и приложението му е много широко; предлага се даже при бременност и кърмене. Добре е въпреки всичко да проявим разсъдък и при сходни положения да не се доверяваме безрезервно на всички суперлативи за продукта и на внушението, че той е изцяло безвреден и елементарен за приложимост. Консултацията с доктор е наложително тъкмо в такива случаи, а и по принцип.

Зеолит не трябва да се приема, до момента в който вземате някакви други лекарства или да сте наясно, че резултатът от тях може да бъде отслабен. Освен това приемът на таблетки зеолит при пациенти с трансплантиран орган е рисково – има риск от реакция на отменяне.

Важно е предизвестието зеолит на пудра да не се вдишва заради заплаха от злокачествени промени в белодробната тъкан. Една от формите на продукта 0 течен зеолит, не трябва да се употребява непосредствено като капки за очи или за уши (bgnow.eu.)

Медицината удостоверява лечебните свойства на минерала зеолит

Немалко консуматори са забелязали разстройства през първата седмица на стратегии със зеолит – прилошаване и световъртеж. Счита се, че това са естествени реакции на организма при започващия развой на детоксикация.

Много научни проучвания удостоверяват удивителните качества на коментирания зеолит. Доказано е въздействието му при замърсявания с тежки метали и радиация, което го прави чудесно средство за противопоставяне при екологични произшествия. Според данни в мрежата след повредата в Чернобил регионът към атомната електростанция е бил обработват със зеолит на прахуляк. За противораковото му деяние към този момент стана дума – има ред доказателства, че използването на зеолитова терапия подкрепя блокирането на канцерогенните процеси в организма. Укрепването на имунната система също е в детайли коментиран резултат. Зеолитът прави работа както при вътрешно приложение, по този начин и при лекуване на рани и изгаряния, на кожни болести, обриви и прочие

Не се ли преувеличават качествата на нашия зеолит? Не са ли легенди съобщаваните истории за чудодейни изцеления? Да твърдим, че зеолитът е панацея и че той е средството за човешко величие, би било смешно. Цитираните клинични проучвания, лабораторни разбори и научни проучвания се отнасят до съответни случаи, където за резултатите играят роля и други фактори. Така да вземем за пример вярването, че всеки пациент с рак в финален етап може да се избави със зеолит, е несъстоятелно – само че наблюдения при такива пациенти потвърждават, че терминалният етап на клетниците протича с по-малко премеждия и се реализира облекчение без тежка химия с голям брой странични резултати. Има митологично преувеличаване – само че има и потвърдени истини, свързани с лечебната мощ на зеолита. Трябва ни единствено точната рецепта за потреблението му в нашия съответен случай.

Зеолит и бременност

Въпреки известните запаси към потреблението на зеолит при бременност и кърмене, минералът съгласно значително източници е използван и при тези положения, най-много под формата на воден филтър. При някои азиатски нации националната медицина даже предлага на дамите, които чакат бебе или кърмят, да одобряват постоянно неголеми дози вътрешно; коментарът е, че зеолитът защищава плода от увреждания, спомага за вярното му образуване, а при кърмачетата подкрепя хармоничното развиване и положителното здраве на детето.

Откъде да купя зеолит. Има ли го по аптеките?

Зеолит за пиянство е аптечен артикул и може да бъде открит в огромните обекти под разнообразни форми. Поръчва се и онлайн, има няколко огромни фирми-производителки за хранителни добавки с този минерал в номенклатурата. Цените са според от чистотата, формата – да вземем за пример бучки или капсули, и количествата. Масовите форми, да вземем за пример бучки за подмладяване на питейна вода, са евтини и налични – още повече, че продуктът може да се употребява неведнъж.

Цена на предложение на зеолит

Зеолитът (клиноптилолит), който се предлага у нас, е български артикул. Цените на обособените разновидности варират според от степента на спомагателна обработка. Натурален зелолит върви по към 20-25 лева за кг, само че за домашни потребности – обработка на питейна вода, не е належащо толкоз огромно количество. Пакетчета от по 200 г “бели камъчета ” могат да се поръчат и онлайн за към пет лв..

Находиша на зеолит има на няколко места в света, само че българският се смята за най-качествен и с минимум ненужни примеси. Зеолит с отлични индикатори е този от Бели пласт; Източните Родопи са и районът на зеолит с най-високо наличие на клиноптилолит. Здравословното положение на локалните хора, които го употребяват постоянно от генерации, е най-сигурното удостоверение за потребните резултати на минерала.

Зеолит на прахуляк, на таблетки, на капсули

Зеолит на прахуляк, препоръчван също и като пудра от клиноптилолит (90% съдържание) е чист артикул, предопределен за пряк вътрешен банкет. Продуктът от някои марки може да е много безценен поради фините обработки – бурканче от 200 г може да се откри за към 30 лева, само че може да стигне и до 60. Това количество обаче се употребява дълго време, тъй като дневният банкет е единствено два пъти по половин мерителна лъжичка (общо за деня – до 5 мл). Приема се заран на гладно и вечер преди лягане, разтворена микродозата в чаша вода или сок. След това се изпиват още две чаши вода. За да се резервира водно-солевият баланс на организма, потребителят би трябвало да изпива всеки ден по 2-3 литра вода, до момента в който взема зеолитните дози.

Таблетки/капсули зеолит могат да се набират на много преференциални цени онлайн. Утвърдените производители обаче предизвестяват, че продуктът за вътрешен банкет няма по какъв начин да е изключително на ниска цена поради характерните обработки. Пазарът предлага стока от марки, които имат голям брой артикули от друг тип, а тези със зеолит са единствено дребна част от номенклатурата. Има риск да са с ниско наличие на клиноптилолит и с тях да се се реализира предстоящият резултат. Опаковка от висококачествени капсули на профилирания производител rodosorb да вземем за пример коства към 50 лева за 80 бройки. Продуктът е сертифициран и надежден; взема се два пъти на ден по една капсула при към този момент описания режим за вътрешен банкет.

Зеолит Детокс уей (Detox Way)

Детокс уей е артикул на Mountheal, предопределен за вътрешен банкет. Прилагането му е ориентирано към детокс програми; очистването на организма от отрови и шлаки става с помощта на зеолитното наличие на прахчетата. Зеолитът със наличие на клиноптилолит над 85% балансира алкално-киселинната среда в тялото с високото си рН – 8.9; подтиква имунната система, усъвършенства антиоксидантната отбрана и поддържа оздравителните процеси в организма.

Детокс уей се предлага под формата на прахчета за еднократен прием; една доза съдържа 4.5 г материал и коства 2.50 лева Ако се поръча цяла опаковка от 30 сашета, цената ще е 60 лева всяко прахче съдържа също стевия и витамин С. Едно прахче на ден е достатъчната доза; приема се разтворено в чаша вода или сок.

Зеолитни камъни. Цена на камък

Необработеният зеолит не е безценен: естествен камък, неполиран и неизпечен, може да се откри онлайн по 6-8 лева за кг. Очевидно ползата към продукта е насърчил пазара да предлага разнообразни форми, от части за филтриране на вода – до фина пудра. Налични са и предизвестия от самите дистрибутори за шарлатански номера с прахове и пудри, в които наличието на истинския клиноптилолит е алегорично – само че за пакетче от 100 г могат да ви изискат и 100 лв. (вижте офертите в OLX!).

На бучки, LUMP ZEOLITH

Този артикул е тестван и сигурен, може да се откри в аптечната мрежа. Дребните бучки зеолит от Rhodosorb-FARER се оферират по 4-5 лева за пакетче от 200 година зеолитът на бучки е квалифициран за преструктуриране на питейната вода; наличието на едно пакетче “подмладява ” 10 л вода за 6 до 8 часа. Съветът към потребителите е да пият постоянно такава вода, като наличието на пакетчето се употребява неведнъж – може да се употребява непрестанно в продължение на 90 дни. С такава вода бързо се овладяват проблеми на стомашно-чревния тракт, укрепва имунната система, стабилизира се енергийният баланс и се изхвърлят рискови отрови и шлаки.

Освен домашно приготвена, зеолитната вода може да се купи и подготвена.

Зеолитна вода + цена

От общата информация за минералния камък зеолит можем да си създадем извод, че той е неактивен без наличието на вода. Всички негови позитивни свойства се демонстрират във водна среда, по тази причина е значимо да насочим вниманието си към приготвянето на живителната течност по верния метод. Водата е значимо изискване за здравословен резултат и при приема на прахуляк – неслучайно всяка доза се разтваря в чаша вода или сок, като значимо изискване е в границите на деня да се изпиват 2-3 литра вода.

Зеолитната вода може да се набави и като подготвен артикул. Водата “Севтополис ” е авансово обработена със зеолитен филтър. Предлагат се два типа – изворна и трапезна, като изворната е едва минерализирана, алкална. За бебета има вид от примес – трапезна и изворна, която също е обработена със зеолитен филтър. Може да се купи бутилчица от 0.33 л до 10-литрови туби и бидонче за диспенсър. Цената на едро е от 0.33 лева за общоприета половинлитрова бутилчица – до 2.09 лева за десетлитрова.

Сапун със зеолит

Сапунът със зеолит на Farer върви на пазара по 2.50 до 3 лева за 100-грамово произведение. Препоръчва се като средство против разнообразни раздразнения, зачервяване и сърбеж, прекомерно омазняване и гнойни пъпки, в това число акне. Използването на този сапун има терпевтичен резултат: заради съществуването на зеолитна съставна част той е с изявено антимикробно и противовъзпалително деяние. При потреблението му би трябвало да се направи хубава пяна и да се сапуниса проблематичната зона и/или цялото тяло. Оставя се да засъхне и тогава се отмива с топла вода. Редовното му потребление балансира функционалностите на мастните жлези и предотвратява локалните възпаления. При мазна и смесена кожа има профилактично деяние (framar.bg).

Други форми и марки зеолит на пазара в България

Ако решим да проучим пазара на зеолит у нас, ще попаднем на забавни оферти – за някои от тях надали бихме се досетили авансово. Да си признаем първо, че сферите на използване на този артикул са изключително доста: с изключение на за профилактика и лекуване на разнообразни болести, минералът прави работа в селското стопанство – като добавка в храната на домашните животни и подобрител на почви в растениевъдството. Не е за отминаване също потреблението му от любители-акваристи, както и за котешки тоалетни. Споменахме също артикули в козметиката – маска за лице и лековит сапун със зеолит.

Ето какво има още:

От Rhodosorb – А-капсули с прибавен дестилат от арония, и Т-капсули с тимус от новозеландско агне (за интензивна поддръжка на имунната система след оксидативен стрес); и още – капсули ЗеоФорте с добавени витамини С и Е, селен и стевия; и още – козметична вода за поддържане на суха и изтънена кожа, за закъснение процесите на стареене.

Пластири със зеолит – самозалепващи се; ползват се при зачервена и раздразнена кожа. Мястото се измива и подсушава, след което пластирът се залепва за няколко часа или за цяла нощ.

Познати са и продуктите Detoxalit – няколко разновидността на зеолит с добавени витамини, суперсорбент на прахуляк и капсули, както и парченца за преструктуриране на вода.

Вижте и този скъпичък прахуляк за пране – Klar от AlmaWin;опитайте по какъв начин е с него, в случай че ви се дават 25 лева за кг и 375 година Зеолитът в действителност работи като омекотител.

Мнения за зеолит от конгреси

Не е изненадващо, че огромна част от постовете в мрежата се отнасят до търсене на отзиви за изгодата от зеолита. Потребители питат за резултатите от вътрешен банкет при онкологично заболели, хора с диабет и хипертоници. Привържениците на здравословния живот разискват материалите за преструктуриране на питейна вода и прочие Вижте някои от мненията в оригинал:

Marry An от forum.zemianazaem.com: “ Преди време ми попадна информация за този минерал. Срещнах се с индивида, който го разпростанява.
Отзивите бяха доста положителни, а и го ползваше от доста години. Консултирах се с мой прочут ветиринарен доктор, тъй като четох, че се употребява и като добавка във фуража за животни. Не ми го предложи, тъй като открили, че образува неразтворими съединения. Отказах се да върша опити със себе си. ”

Пианистката от forum.zemianazaem.com: “Може ли да дадеш по-подробна информация? За какви съединения става въпрос? ”

Vogon от forum.zemianazaem.com: “ Бентонит го пращат по пощальон и излиза към 40 лв. торба 25кг.Справя се с млечната киселина и заздравява костите… ”

Gali_Angel от bg-mamma.com: “За себе си забелязах,че са изчезнали всевъзможни прояви на нараснала киселинност в стомаха, без значение каква храна одобрявам. Мои близки,на които дадох Зеолит на прахуляк, стопираха да пият лекарства за намаление на кръвно налягане. Няма по какъв начин да се чакат бързи и явни резултати,все отново зеолитът почиства организма от отрови, с цел да може самичък да се оправя с отклоненията.
Най-ефектното деяние на Зеолит е при кожни раздразнения,акне и пострадвания на кожата – изчезват за 2 дни. Със Зеолит стопирах щедро кръвотечение от надълбоко порязване на ръката ми, посипах с прахуляк и кръвта секна на мига.На идващия ден раната беше затворена като залепена с лепило.На третия ден имаше единствено лек белег,без струпеи. ”

Находища на зеолит в България, импорт

Най-големите залежи на зеолит в света са в България, Русия, Съединени американски щати, Куба и Япония, а българският зеолит е измежду най-стойностните, с високо наличие на неповторимия клиноптилолит. Клиноптилолитът е материалът с най-широко приложение, с потвърдени лечебни въздействия и неповторимо богато приложение в разнообразни сфери на стопанската система и живота. Находищата на клиноптилолит/зеолит у нас са шест, като най-богатите са Бели слой, Мост, Голобрадово, Белия хълм, Горна цитадела, Лясковец. Материалът от находището в Мост да вземем за пример е доста забавен, в резедави и розови нюанси. “Родина ” на зеолита са Източните Родопи.

ЗеолитМед: тази марка може да срещнете като надпис по опаковки на вносен зеолит. Звучи необичайно, само че е по този начин – въпреки да сме измежду дарените от природата с превъзходен естествен зеолит, продуктите от по-висок клас внасяме от страни като Германия и Австрия.

Иван Митев и неговият зеолит

Иван Митев от Хасково и брачната половинка му Гергана са считани за движимости по тематиката зеолит; занимават се с минералотерапия и обширно са проучили качествата на материала от Бели слой. Техните съвещания с научни служащи са ги убедили, че считаната за лековита вода от чешмите в Източните Родопи извира през пластове клиноптилолит и това й придава невероятни качества. В медийни изяви Митев прдупреждава, че българският зеолит не е подобаващ за пряк вътрешен банкет – това може да става само след специфични обработки. За жал пазарът предлага доста артикули, обявени като чиста проба зеолит за пиянство, а на процедура материалът не е с тестван състав, проби за бактериално замърсяване и прочие Българският зеолит може обаче непосредствено и умерено да се употребява външно – да вземем за пример за лекуване на рани и кожни болести, както и за хранителни добавки за животни, подобрители в растениевъдството и прочие

Друга пазарна измама е синтетичният зеолит: в доста случаи рекламираните капсули със зеолит за вътрешен банкет в действителност са заредени със синтетичен артикул, а не с оригинала от природата.

Зеолит Кърджали

Находищата в Кърджалийско са край селата Бели слой, Мост и Седловина. Активната разработка се прави в открити мини, като минералната канара се дълбае и троши с нормална за рудничните процеси техника. Любопитното е, че макар огромното си благосъстояние от този материал България създава годишно към 15 000 тона от минералната суровина, до момента в който Китай да вземем за пример копае по 2.25 милиона тона. В международен мащаб зеолитите са суровина за филтриране на отпадни газове и течни деривати при промишлени производства, при създаването на нефтени кладенци, при производството на изкуствена кожа и хартия, при обезопасяването на региони с радиационно замърсяване, при производството на биогаз и развиването на нови енергоизточници в международен мащаб и прочие

Чешма Бели слой

Водата от чешмата край село Бели слой е фамозна като лековита и доста хора особено идват да си наливат от нея. Мястото е посещавано от туристи и измиването на очите с вода от тази чешма е наложителен обред за значително от тях. Водата е едва минерализирана; извира от 90-метрова дълбочина и съгласно разкази на хора, които са я консумирали, има леко блудкав усет.

Критици на нервността към зеолита, превъзнасян (с комерсиална цел?) като новата панацея, считат водата освен за псевдолечебна, само че и за рискова поради серните съединения в нея.

Бентонит АД, Кърджали

Известният кърджалийски цех, в чийто индустриален портфейл попада и зеолит, през последните години сменя два пъти притежателя си и съгласно данни в мрежата сега е част от френската империя Imeris. Корпорацията е основана от семейството Ротшилд и има клонове в 50 страни по целия свят.

Зеолитът на “Бентонит ” е предопределен за външно приложение и пречистване на питейна вода. Форумите го дефинират като същински, естествен, наличен: чувалче 25 кг натрошен зеолит коства 6-7 лева

Зеолит Хасково

Районът на Хасково в посока към Кърджали е богат на зеолитови находища; в този регион са и фамозните каменни гъби, за които към този момент разказахме.
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР