Вулканичният кристал е незаменим материал и в днешно времеОтваря третото

...
Вулканичният кристал е незаменим материал и в днешно времеОтваря третото
Коментари Харесай

Обсидианът владее тъмната страна

Вулканичният кристал е незаместим материал и в днешно време


Отваря третото око и оказва помощ при астрални пътувания


Не е камък за всеки


С обсидиана продължава поредицата на „ Труд “ за тайните на камъните. Това е мощен предпазен камък с неприятна популярност. Славата му на рисков потегля от това, че е амулет, който се употребява при осъществяването на някои вълшебен ритуали. Обсидиановото огледало от епохи се употребява от ясновидците.

 29-7  28-%d1%87%d0%b5%d0%bb%d0%be4  28-%d1%87%d0%b5%d0%bb%d0%be3  29-3  29_macuahuitl  29-2  28-%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%bf%d0%b5%d0%bb  29-1
Когато испанският завоевател Ернан Кортес се изправил през 1519 година против ацтеките с войска от 508 мъже, въоръжени с мечове, пушки и оръдия, борбата не била по този начин лесна, както може да се чака. Индианците били сурови воини с ужасяващи оръжия, наречени макуахютл – сечиво, сходно на плоска бухалка, обрамчена с остриета от снежинков обсидиан. Снежинковият обсидиан е най-твърдият натурален материал, от който инструментите стават остри като бръснач. Всъщност даже актуалните очни хирурзи употребяват обсидианови микроскалпели – това е най-прецизното острие с дебелина 0,02 микрона. Разрезите от обсидиан зарастват по-бързо.

Но това надалеч не е всичко. Обсидианът се употребява за ясновидство и при осъществяването на вълшебен ритуали.

Какво съставлява?

Той е естествено стъкло с вулканичен генезис и към 70% наличие на силициев двуокис. Възниква, когато лавата се влива в езеро или океан, като се охлажда бързо, което води до кристализация. Наличието на желязо и магнезий му придават тъмнозелен или черен цвят. Различното му оцветяване се дължи на наличието на исполин, желязо или манган. Бива още: сив, кафяв, дъгов, прочут като „паунов“ или „огнен“, и снежинков – черен с бели „снежинки“. Отделен тип е Сълзите на апачите – черен, полупрозрачен камък. Находища има там, където има и вулканична активност – в Армения, Гватемала, Еквадор, Индонезия, Исландия, Италия, Япония, Мексико, Съединени американски щати, Русия и други Тъй като всеки вулкан има свои особености, източникът на съответния обсидиан е елементарно различим от експертите.

Води се минералоид, което значи че не е напълно минерал. Минералите имат подредена кристална решетка, до момента в който обсидианът, сходно на опала, е с аморфна кристална конструкция.

Твърди се, че името му идва от старогръцката дума „опсианос“ (през латинската „опсидианус“) за „виждам“, „показвам“, защото в антични времена обсидианът се употребявал за изработка на огледала. При разкопки в Чатал хююк, Турция, са открити няколко огледала от гладък обсидиан от към 6500 г.пр.н.е. В Древен Египет също са изработвани огледала и съдове за благовония от обсидиан. Според „Естествена история“ на Плиний Стари (23-79 г.) камъкът е кръстен на своя изобретател Обсидиус или Опсиус, който находище в Етиопия.

Лекува: мускулни болки и възпаления, оказва помощ при бактериални инфекции и болести на храносмилателния тракт.

Медитация с обсидиан: оказва помощ да се преодолеят подсъзнателните ограничавания, които си слагаме. Изважда на повърхността подтиснатите страсти, защищава от пристъпи на меланхолия и е добър съдружник против хроничната меланхолия.

Магически свойства: обезпечава мощна отбрана. Изключително мощен талисман – изключително в случай че е във формата на връх на стрела. Предпазва от всевъзможни форми на отрицателно влияние. Магьосниците го употребяват за ликвидиране от уроки и направена магия. Острие от обсидиан се употребява за „прерязване“ на нежелани връзки сред хората. За отбрана на дома поставете към него четири обсидианови върхове от стрели, които да сочат в четирите направления на света.

Черният, кафявият или златистият обсидиан са най-хубави за отбрана против душевен офанзиви. Те могат да оказват помощ за унищожаване на неприятни привички и за понижаване на апетита.

Махагоновият обсидиан основава чувство за съблазън, носи убеденост и чувство за лекост във възприемането на личната ни половост. Той също предизвиква вземането на позитивни решения. Известен е и с това, че подкрепя заздравяването на венците и другите тъкани в организма.

Дъговият обсидиан балансира и стабилизира силата ни. Добър е при усмиряване на страховете и балансира на психическия стрес.

Снежинковият Обсидиан дава по-ясно и по-логично мислене, оказва помощ за взимане на решения, когато имаме потребност от значима п ромяна в живота.

Зеленият обсидиан оказва помощ да се отървем от енергийни вампири и хора, които се пробват да ни въвлекат в персоналната си драма.

Сълзите на апачите се употребяват за стабилизация на кръвното, при проблеми с жлъчката и черния дроб, при бъбречна непълнота и при ревматични рецесии.

При мрачни мисли, меланхолия и душевен отклонения би трябвало да се носи гривна от обсидиан, най-добре Сълзите на апачите.

Как да се грижим за него: измива се с вода и сапун, изплаква се деликатно. После се полира с мека забрадка. Добре е да се държи в мека торбичка, надалеч от остри предмети, с цел да не се издраска. По тази причина обсидианът не е доста подобаващ за пръстени. Прочиства се под течаща вода или като се потопи в солена вода. Зарежда се енергийно, като се изложи или лунна, или на слънчева светлина. Най-често се постанова да се очистват Сълзите на апачите, тъй като те гълтам отрицателната сила.

Ноктите на Сатаната


Нострадамус го употребявал за предсказанията си


Кварцът балансира рисковото му въздействие

 Нострадамус Нострадамус
Черният обсидиан е рисков камък, талисман на окултисти и черни магове. Обгърнат с плащ от тъмна популярност, в съветското Задкавказие го назовават „ноктите на Сатаната“. Открай време се употребява за контакти с духове и връзки с отвъдното и паралелните светове. Смятат го за доста мощен талисман. Мнозина се поблазват да си купят обсидианово огледало или сфера, само че единици единствено умеят да овладеят този мощен вулканичен материал и да го създадат собствен съдружник.

Твърди се, че Нострадамус е работел с такова огледало. Прочутият окултист и алхимик доктор Джон Дий, консултант на британската кралица Елизабет I, също имал огледало от черен обсидиан, с цел да организира своите проучвания. Наричал го „духовното“ си огледало и го употребявал, с цел да вижда в бъдещето и да приканва архангел Уриил. Изследванията си не правел в никакъв случай самичък. Действал дружно с един медуим и някогашен пандизчия на име Едуард Кели. Огледалото на доктор Дий било ацтекско, импортирано сред 1527 и 1530 година в Англия от завоевателя Кортес.
Гадателски огледала от обсидиан са изработвани от дълбока античност в Египет, Централна Америка, Европа. От черен обсидиан се вършат и гадателски топки, сходно на тези от планински кристал.

Сферите от обсидиан (все още класика в Мексико) също се употребяват за гадаене. Те са много мощни и с тях би трябвало да се работи внимателно. В случай че силата на обсидиана ви се коства интензивна и ви кара да се чувствате некомфортно, дръжте чист кварц в ръка, до момента в който гадаете, с цел да балансира силата му.

Приложна магия


Как се гадае с огледало


 29-4-%d0%be%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%be Обсидиановото огледало не е за неопитни гадатели, защото обсидианът е доста мощен и може да изправи експериментатора против тъмната му страна, да извади от подсъзнанието най-ужасните мемоари и намерения. Не всеки е подготвен за среща със своята сянка.

Гледа се в затъмнена стая при запалена свещ. Седнете на към метър и половина от обсидиановото огледало. То би трябвало да е извъртяно по този начин, че да не виждате личното си отражение. Най-добре е да виждате пламъка на свещта в огледалото. Успокойте дишането си. Седнете комфортно и се отпуснете. Оставете съзнанието си да витае. Скоро ще започнете да виждате облици. Препоръчва се да си записвате всичко, което виждате, с цел да може по-късно да се опитате да разтълкувате видяното.

Всъщност странните облици в огледалото си имат научно пояснение, известно като Трокслеров резултат. От дългото взиране се получава оптична заблуда, в резултат на неточност в зрителното усещане.

Подвластен на Сатурн и Плутон


Скорпион и Стрелец могат да понесат силата му


Да се употребява с нараснало внимание

 29-8  29-6  29-10  29-2
Обсидианът е зависим на Сатурн и Плутон. Той влияе изключително мощно на коренната чакра, само че спомага и за активирането на Шеста чакра (Третото око) и по тази причина би трябвало да се употребява с нараснало внимание. Той ще ви помогне да се справите с провокациите и уроците от минали животи, които е трябвало и би трябвало да научите, с цел да продължите по-нататък в този живот.

Обсидианът е камъкът на Скорпион, Стрелец и Овен. Подходящ е и за представители на Козирог, Водолей и Лъв.амък на Стрелец. Ако сънувате Обсидиан (всякакъв цвят) значи, че интервалът на мрачевина и битка скоро ще завърши.

Легенда


Сълзите на апачите лекуват всемирна горест


 28-%d1%87%d0%b5%d0%bb%d0%be2 Според легендата през 70-те години на XIX век американски бойци обкръжили воини апачи, които, останали без стрели, предпочели да скочат с конете си в гърлото на вулкана, в сравнение с да попаднат в ръцете на бледоликите. Жените на индианските воини ги оплаквали толкоз горчиво, че сълзите им се трансформирали в черни полупрозрачни камъни. Вярва се, че Сълзите на апачите е благополучен камък и лекува депресии и всемирна горест. Собственикът на подобен камък няма да плаче повече в живота си, тъй като индианските вдовици са изплакали към този момент всичките сълзи вместо него.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР