Вулканът Килауеа в Хавай успя сериозно да притесни местните жители

...
Вулканът Килауеа в Хавай успя сериозно да притесни местните жители
Коментари Харесай

Красота в разрушението

Вулканът Килауеа в Хавай съумя съществено да тормози локалните поданици и туристите в последните седмици. И продължава да го прави. Огромно количество гореща лава плъзна по улиците в радиус от няколко километра и наложи евакуация.

Но до момента в който едни бягат, търсейки избавление от гнева на природата, други са привлечени от бедствието и желаят да го покажат на света. От своята позиция, те намират и хубост в разрушението.

Десетки фрагменти с лава и пепел се популяризират освен в медиите, само че и в обществените мрежи. Повечето от тях са направени от публицисти и оператори, работещи на мястото на събитието. Други са дело на безстрашни наблюдаващи на изригването.

Кадрите на лавата, която завладява всичко, а след изстиването си добива разнообразни форми, са следващото доказателство за мощта на природата, пред която ние сме безсилни.

Контрастът сред алената, жива лава и затихналите земя и океан, са причина за основаването на в действителност спиращи дъха фотографии. Разбира се, не липсва и спомагателна обработка за укрепване на резултата. Но не можем да отречем, че сносно се е получило.

А на нас ни остава единствено да сведем глава пред силата на природата, да се помолим за локалните и да благодарим на фотографите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР