Вулкан на юг от филипинската столица Манила изригна и изхвърли

...
Вулкан на юг от филипинската столица Манила изригна и изхвърли
Коментари Харесай

Евакуирани са хиляди заради изригващ вулкан на Филипините

Вулкан на юг от филипинската столица Манила изригна и изхвърли голямо количества пепел , което принуди управляващите да покачат равнището на опасност и да наредят евакуацията на към 8000 поданици , оповестява " Ройтерс ".

Филипинският институт по вулканология и сеизмология увеличи равнището на опасност от вулкана Таал до " равнище 3 ", има нараснали " магматични безредици ", които могат да доведат до " рисково изригване ". Най-високата заплаха е равнище 5, когато вулкан стартира да изригва с магма.

Институтът настоятелно предлага на хората да се изтеглят от региона към вулкана Таал , който се намира на остров в средата на езерото Таал, и две близки " високорискови " общини в провинция Батангас и предизвестяват за " вероятни пирокластични потоци и вулканично цунами ".

Currently happening. Volcano Taal is erupting here in the Philippines. #taal #volcano #volcanotaal #philippines Taal Volcano Credit: Dan Russell Santos pic.twitter.com/bq8ozFY2dx
— Magik (@officialdjmagik) January 12, 2020
Националният съвет за ръководство на риска при бедствия в страната съобщи пред кореспонденти, че евакуацията на региона е почнала, ръководена от локалните управляващи .

Вулканът изхвърля пепел, която пада в околните обитаеми места .

Около 8000 поданици са изложени на риск и би трябвало неотложно да бъдат евакуирани .

Ръководителят на Института Ренато Солидум посъветва общностите към езерото Таал също да вземат защитни ограничения и да бъдат бдителни за вероятни разстройства във водата на езерото, свързани с вулканичната активност .

Crazy!
Majestic!
Scary!

Electric discharge due to volcanic eruption!!#Taal #TaalVolcanoEruption #TaalVolcano pic.twitter.com/dq4gIqXv5b
— ⛑️Dr_S
Пепелта доближава и до провинция Кавит , което накара провинциалното държавно управление да затвори учебните заведения в понеделник и да призове жителите да останат на закрито .

Експлозиите и пепелта се виждат от близкия град Тагатай, известно място за наблюдаване на вулкана и където туристи се стичат през уикендите.

" Обядвахме, когато чухме бумтене. Видяхме по какъв начин изригва вулканът . Валеше дъжд, а дребни камъчета падаха на земята ", разяснява Джоу Патрик Йен, клиент на ресторант в Тагатай.

" Не чаках да видя подобен театър, ние просто отидохме да хапнем . "
 Снимка 461207
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР