Вучич: Време е да бъдем умни, да вземем от Косово

...
Вучич: Време е да бъдем умни, да вземем от Косово
Коментари Харесай

Вучич: Време е да бъдем умни, да вземем от Косово каквото можем

Вучич: Време е да бъдем умни, да вземем от Косово каквото можем
Президентът на Сърбия Александър Вучич има намерение да посети Косово на 9 септември, съобщи самият той в ефира на държавната телевизия.

По-рано ръководителите на 10 общини в Косово с преобладаващо сръбско население изпратиха намерено писмо до Вучич с поддръжка за концепцията му за ясно разграничение сред сърбите и албанците в самообявилата се самостоятелна страна област.

В четвъртък вечерта, в ефира на националната телевизия РТС, Вучич сподели, че най-важната цел на договарянията с Прищина е съхраняването на мира, стабилността и бъдещето на децата. На второ място са националните интереси; териториални, имуществени и други. На трето — отбраната на правата и сигурността на сърбите в Косово и Метохия.

„ Как можем да приказваме, че „ всичко това е наше “ и да знаем, че не приказваме истината… Държавата се дефинира от три съществени детайла: територия, население и монопол върху физическата насила, т.е. армията и полицията. С кои от тези детайли разполагаме в Косово и Метохия, с изключение на в обособени региони, където популацията е на наша страна? Вече с никакви “, означи Вучич.

Сръбският президент счита, че Северно Косово има стратегическо и икономическо значение за неговата страна. В този регион се намират скъпи горски масиви, потребни изкопаеми, Водноелектрическа централа „ Газиводе “ и едноименният язовир, електрическата подстанция Валач и други

„ Време е да бъдем умни, да бъдем хора, които мислят за бъдещето, да вземем каквото можем и с рационална политика и мощна икономика… да покажем, че при нас нещата се получават “, акцентира сръбският държавен глава и добави, че „ в случай че всичко е наред, то на 9-ти септември ще замине за Косово “. /РИА "Новости" и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР