Вучич използва езика на Милошевич от миналия век, каза президентката

...
Вучич използва езика на Милошевич от миналия век, каза президентката
Коментари Харесай

Прищина: Вучич използва езика на Милошевич от миналия век

Вучич употребява езика на Милошевич от предишния век, сподели президентката на Косово Вьоса Османи, представена от организация Бета.

Коментирайки изказването на сръбския президент Александър Вучич от през вчерашния ден по адрес на премиера на Косово Албин Курти и президента на Черна гора Мило Джуканович, тя сподели, че употребяваният от Вучич език не трябва да изненадва.

Вучич сподели през вчерашния ден, че Джуканович и Курти " популяризират оголена ненавист към сърбите и Сърбия " и че имат " най-изразена роля в акцията на неистини " срещу Белград, " показват себе си като някакви жертви, а Сърбия като агресор, който ги заплашва ".

Вучич сподели, че той " постоянно би предпочел да бъде вълк единак, в сравнение с безсрамна и неморална хиена ", а " още по-малко жужаща муха, която се върти към хиената и чака да ѝ донесе плячка, каквито са Курти и Джуканович ".

Вьоса Османи сподели, че " не трябва да изненадва езикът на министър на Милошевич ". В един интервал по време на ръководството на Слободан Милошевич Вучич беше министър на информацията.

" Вучич беше министър на пропагандата по време на войните в някогашна Югославия, провокирана от някогашните му шефове, а в този момент, през 2022 година продължава същата логичност от предишния век. Той към момента не е осъдил нито едно от закононарушенията на режима на Милошевич, макар че го величаеше и освобождаваше от отговорност за закононарушенията, осъществени в Косово ", добави тя.

Вучич не изправи пред правораздаването причинителите на многочислени закононарушения и кланета, в това число на геноцид над популацията на Косово. Той е човек, който продължава с манталитета на Милошевич, не можем да чакаме да приказва с езика на причините ", сподели Османи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР