Вучич, Ердоган и Изетбегович се срещнаха в Истанбул. Сърбия зачита

...
Вучич, Ердоган и Изетбегович се срещнаха в Истанбул. Сърбия зачита
Коментари Харесай

Вучич, Ердоган и Изетбегович се срещат в Истанбул

Вучич, Ердоган и Изетбегович се срещнаха в Истанбул. Сърбия зачита териториалната целокупност на Босна и Херцеговина и Дейтънското съглашение, разяснява Александър Вучич, оповестява " Танюг ".

Единственото нещо, което Сърбия изисква от босненските мюсюлмани е сърбите в Република Сръбска и на всички места в Босна и Херцеговина да се усещат сигурни , добави сръбският президент в Истанбул. Коментарът на Вучич е след тристранната среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган и Бакир Изетбегович.

" Тъй като не желаеме да подкопаваме териториалната ви целокупност, ние желаеме да имате същото отношение към Република Сръбска , която е основана с Дейтънското съглашение на територията на Босна и Херцеговина. Мисля, че тези неща са ясни и аз имам вяра, че всеки диалог е изцеряващ ", добави Вучич.

Той прибавя, че диалогът с Изетбегович е " добър и открит, основно във връзка с общите връзки сред сърби и бошняци , както и връзките в Босна и Херцеговина и сред Сърбия и Босна и Херцеговина ".

" Най-важното за хората е - уверен съм че ще успеем със взаимни старания да осигурим дълготраен и сигурен мир както за народа на Сърбия, по този начин и за бошняците, хърватите и всички, които живеят на територията на Босна и Херцеговина ", акцентира Вучич.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР