Втривайте синапено масло в стъпалата си! Ето какви са ползите

...
Втривайте синапено масло в стъпалата си! Ето какви са ползите
Коментари Харесай

Втривайте синапено масло в стъпалата си! Ето какви са ползите

Втривайте синапено масло в стъпалата си! Ето какви са изгодите

Ефектът е необикновен! Както всички знаете, горчицата участва в съвсем всеки дом. Но малко на брой знаят за изгодите от синапеното масло.

Синапеното масло се създава посредством студено сплескване на синапено семе от разнообразни сортове (бяло и черно). Маслото от черно семе е със златист цвят, има прелестен усет и мирис. Маслото от бяло семе е малко по-тъмно, има пикантен усет.

Това масло съдържа доста витамини, минерали и други хранителни субстанции, които са доста потребни за организма. Днес ще ви разкажем за изгодите от синапеното масло за масаж.

Ползите от потреблението на синапено масло:

За зрението:
Ако масажирате стъпалата си преди лягане със синапено масло, тогава зрението ви ще си остане остро. Ако не спите добре, това масло ще ви помогне да спите умерено. В допълнение, то поддържа тялото крепко и мощно.

Подобрява кръвообращението:
Носенето на стегнати обувки през целия ден забавя и утежнява кръвообращението в краката. Масажирайте стъпалата и прасците си за 10-20 минути преди лягане. Този масаж е изключително потребен за тези, които усещат болежка в стъпалата поради диабет.

Загуба на тегло:
Причината за наднорменото тегло в организма е натрупването на мазнини. Благодарение на масажа на стъпалата със синапено масло за 5 минути преди лягане, насъбраните мазнини в тялото се топят.

Добър сън:
Хората, които страдат от бодърствуване би трябвало да масажират краката си за 10-15 минути преди лягане всяка вечер.

Стрес и тревога:
Живеем в напрежение и непрестанно бързане. Масажът на краката може да помогне за понижаване на напрежението. При спомагателен напън върху другите елементи на ходилото нервната система работи вярно и тялото се отпуска. В допълнение към натиска с пръсти, можете да употребявате акупресура.

Облекчава болките в краката:
Ако измиете краката си с топла вода преди масажа, резултатът ще бъде още по-добър.

Намалява кръвното налягане:
При застой на кръвта в краката, съществува риск от нараснало кръвно налягане. Благодарение на масажа, този проблем може да се избегне.

Правилен метод да масажирате краката
Налейте топла вода в леген и прибавете 5-6 капки етерично масло по ваш избор. Потопете краката си в нея за 10 минути, след което избършете краката си с памучна забрадка. Седнете на стола. Сложете крайник върху крайник. И започнете да втривате маслото. Масажирайте стъпалата и пръстите на краката. Сменете крайници и направете същото с другия крайник. Имайте поради, че 10-15 минути са задоволителни за цялостен масаж на краката.

Опитайте и ще почувствате лекост в краката и в цялото ви тяло!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР