Второто тримесечие донесе спад на пазара на ИТ услуги със

...
Коментари Харесай

Глобалният пазар на ИТ услуги показва признаци на забавяне


Второто тримесечие донесе спад на пазара на ИТ услуги със 7%, съгласно ISG (снимка: CC0 Public Domain)

Световният пазар на ИТ услуги не съумя да означи растеж на тримесечна база за първи път от шест тримесечия насам, което е знак на закъснение на търсенето, съгласно настоящи данни на новия инструмент за следене на аутсорсинга, направен от ISG.

През второто тримесечие на 2022 година в международен мащаб са изразходвани общо 22,8 милиарда $ за услуги за ИТ и бизнес-обработка. Това е с 9% повече от същия интервал на предходната година, само че със 7% по-малко спрямо предходното тримесечие.

Пак съгласно последните данни, разноските за „ облачни “ контракти са достигнали малко над $14 милиарда, само че това е с 11% по-малко от предходното тримесечие. Цифрата съставлява неочакван спад спрямо предходните шест тримесечия, които бележат приблизително 44% нарастване на разноските.
още по темата
Разбивката демонстрира, че организациите са вложили 3,9 милиона $ в програмен продукт като услуга, което съставлява 1% понижение по отношение на предходното тримесечие. За сметка на това обичайните разноски за аутсорсинг са 8,8 милиарда $, с 2% повече от миналата четвърт.

Стив Хол, президент на ISG, чака по-бавен напредък и по-голяма неустойчивост през идващите шест месеца. „ Преминахме през 18-месечен интервал на стабилно високо търсене, което тласна световния пазар до нови висоти, защото фирмите форсираха цифровите си вложения “, сподели Хол. „ Предвид страховете от евентуална криза на хоризонта, в този момент сме очевидци на закъснение през второто тримесечие и чакаме пазарът да бъде по-нестабилен през втората половина на годината “.

Все отново търсенето ще остане високо, защото фирмите не престават да възприемат облачните калкулации и да употребяват технологиите за възстановяване на продуктивността, понижаване на разноските и доближаване до клиентите, да подтикват растежа на приходите. „ И въпреки всичко пазарът е изправен пред насрещни ветрове “, добави Хол.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР