Второто, третото и четвъртото ниво на футбола в Шотландия гласуваха

...
Второто, третото и четвъртото ниво на футбола в Шотландия гласуваха
Коментари Харесай

В Шотландия казаха тежката си дума за съдбата на сезона

Второто, третото и четвъртото равнище на футбола в Шотландия гласоподаваха за преустановяване на сезона, откакто резолюцията на Лигата бе призната с болшинство, оповестиха от Шотландската професионална футболна лига.

42-та професионални клуба в страната гласоподаваха онлайн предлагането на Лигата за завършек на акцията в по-ниските равнища заради пандемията с ковид.

Отборът от Чемпиъншип - Дънди Юнайтед се въздържа от глас предходната седмица, само че по-късно поддържа резолюцията, вследствие на което 81% от членовете се съгласиха с предлагането.

Дънди Юнайтед, Рейт Роувърс и Коув Рейнджърс бяха оповестени за първенци надлежно на Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2.

"С вълненията и несигурността, провокирани от експлоадирането на COVID-19, постоянно щеше да има мощно претрупан и буен спор за това по какъв начин да осигурим бъдещето на шотландския футбол ", показа ръководителят на Лигата - Мърдок Макленан.

"Не е пресилено да се каже, че това беше екзистенциален въпрос за шотландските клубове. Много от тях ни споделят, че са изложени на действителен риск да банкрутират, в случай че обстановката не бъде решена доста бързо, тъй че съм удовлетворен от взетото решение ", добави той.

От организацията потвърдиха, че провеждат работна група, която да изследва шанса за дотъкмяване на сезон 2019/2020 в елитното състезание.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР