Второто състезание за голямата награда на Бахрейн във Формула 1

...
Второто състезание за голямата награда на Бахрейн във Формула 1
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Гран при на Бахрейн - второ действие

Второто съревнование за огромната премия на Бахрейн във Формула 1 стартира! Надпреварата в Сахир стартира в 19:10 часа и ще можете да я наблюдавате онлайн по DIEMA SPORT , като и онлайн на платформата. На уеб страницата Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от надпреварата.

Днес всички се надяват конкуренцията да премине без произшествия предвид на тежката злополука, която сполетя водача на Хаас Ромен Грожан предишния уикенд, която за малко да приключи съдбовно за френския водач.

Пилотите на Мерцедес Валтери Ботас и Джордж Ръсел ще започват от първа редица в надпреварата през днешния ден, откакто дадоха най-хубави времена във вчерашната подготовка и по този начин направиха отсъствието на заболелия от ковид международен първенец Люис Хамилтън изцяло незабележимо.

Финландецът реализира първо време, като направи най-силна обиколка за 53.377 секунди. За него това ще бъде 16-ти старт от полпозишън в кариерата. Британецът Ръсел остана втори на единствено 0.026 секунди. Трети в квалификацията приключи нидерланцедът Макс Ферстапен с Ред Бул, който изостана на 0.056 секунди.

Заедно с Макс от втора редица в неделното съревнование ще потегли и водачът на Ферари Шарл Льоклер, а пето и шесто място заеха мексиканецът Серхио Перес с Рейсинг Пойнт и руснака Даниил Квят с Алфа Таури.

Себастиан Фетел ще започва 13-и, до момента в който водачът на Макларън Ландо Норис ще би трябвало да започва конкуренцията от последната редица на стартовата решетка, откакто от неговия отбор избраха да сложат нов мотор с вътрешно горене и турбо компресор в неговия автомобил. Все още не е ясно дали Норис ще потегли 19-ти, или 20-ти, защото водачът на Хаас Пиетро Фитипалди също е осъден да започва от дъното на колоната поради нови детайли в неговия задвижващ пакет.

СТАРТОВАТА РЕШЕТКА ЗА ГРАН ПРИ НА БАХРЕЙН:

How they line up for Sunday's race...

Who's ready for 8⃣7⃣ laps under the lights?
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР