Второто състезание от сезона във Формула 1 в Бахрейн не

...
Второто състезание от сезона във Формула 1 в Бахрейн не
Коментари Харесай

Кими бил жесток, Макс малоумник

Второто съревнование от сезона във Формула 1 в Бахрейн не беше задоволително на водачите да си изяснят връзките и екшънът продължи отвън пистата. На горещия асфалт Себастиан Фетел („ Ферари “) завоюва втората си победа, само че вниманието този път лиши съотборникът му Кими Райконен, който мина с болида си през крайници на монтьор при потегляне от бокса.

„ Видях, че светна зелено и потеглих – изясни в типичния си жанр Ледения. – Не знам по какъв начин е индивидът, нека е добре. Това сигурно е неприятен миг за него. “

Оказа се, че механикът се е опитвал да закрепи задната лява гума на Кими, поради която малко по-късно финландецът отпадна от надпреварата. Обясненията му пък му навлякоха обвинявания, че бил прекомерно нечовечен в отношението си към механика.

Така Райконен не съумя да трансформира успеха за „ Ферари “ в двойна и разреши на колите на „ Мерцедес “ да притиснат Фетел преди финала. Валтери Ботас обаче не съумя да нападна съществено водача и остана втори. Люис Хамилтън пък приключи трети, откакто започва девети с нова скоростна кутия. Той обаче трябваше да премине през рискована борба с Макс Вестрапен, който също потегли от задни позиции и беше решен да си проправи път напред. Асът на „ Ред Бул “ съвсем бе изпреварил първенеца на един завой, само че задната част на колата му закачи предницата на мерцедеса. За неприятен шанс на холандеца всичките последствия от конфликта бяха за него и той напусна гонката, а отнесе и ругатните на Хамилтън, от която „ малоумник “ беше най-невинната. На подиумът пък Люис получи поддръжка от доволния победител Фетел.

„ Ние се състезаваме и постоянно изпадаме в напрегнати обстановки – съобщи германецът. – Представете си какво би било, в случай че на футболистите им сложат микрофони на терена и чуем какво си споделят след фаул. Едва ли ще е нещо общително и уместно за аудиторията. “

Щастливият завършек на уикенда пък пристигна, когато потърпевшият монтьор Франческо Чигарини разгласи от болничното заведение, че се усеща добре и благодари на лекарите за сполучливата интервенция след фрактури на тибията и фибулата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР