Второто поколение на серийното състезателно Audi RS3 дебютира на пазара,

...
Второто поколение на серийното състезателно Audi RS3 дебютира на пазара,
Коментари Харесай

Audi RS3 LMS е машина за пистата с брутален външен вид

Второто потомство на серийното спортно Audi RS3 дебютира на пазара, тъкмо 4 години след представянето на първата генерация. Дизайнерски, новото RS3 LMS копира детайли от последното потомство на хечбека A3 от където са взети фаровете и стоповете. Заедно с формата на предните стъкла, може би това са и единствените детайли, делящи еднакъв дизайн с елементарното A3.



Външните промени включват предна ризница с голяма предна решетка и отвори за въздух, нов челен похлупак, раздувки на калниците и свързващите ги прагове, нова задна ризница с функционален дифузьор и централно инсталиран шумозаглушител, както и голямо крило над задния похлупак. Основният цвят е графит, а червени и бели текстури с надписи LMS и Audi Sport приключват външния дизайн.



Под капака на спортното RS3 може да се откри 2.0-литров бензинов мотор с 340 конски сили и оптимален въртящ миг от 420 нютон метра, излъчени към предният мост, оборудван с диференциал с лимитирано превъртане, с помощта на 6-степенна секвенциална скоростна кутия. Промени има и по окачването, спрямо предходното потомство, като да вземем за пример новия дизайн на предният макферсон, допускащ още по-бърза конфигурация преди съревнование.



От Audi се хвалят и с сигурността на актуализирания си спортен автомобил, като акцентират че „ никоя друга LMS туринг кола не предлага толкоз опционални детайли за сигурност “ колкото RS3 LMS. За отбрана на водача се предлага клетка, направена от стоманени тръби, спортни седалки вид „ корито “ с 6-точкови колани, система за гасене на пожар, както и мрежи от лявата и дясната страна на предните стъкла.



В момента се организират и последните проби на актуализирания модел, преди формалния старт на продажбите в края на тази година, което значи че най-вероятно ще забележим автомобила в надпреварите през сезон 2022 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР