Второто по големина европейско семейство – на европейската левица, започна

...
Второто по големина европейско семейство – на европейската левица, започна
Коментари Харесай

ПЕС започва предизборната кампания с манифест „Нов социален договор за Европа”

Второто по величина европейско семейство – на европейската левица, стартира акцията си за изборите с конгрес в Мадрид. Манифестът на левицата, който се назовава „ Нов обществен контракт за Европа ” слага преди всичко превъзмогването на неравенството и битка за правдивост, заяви.

Европейските социалисти залагат на обществената политика и предизвестяват, че носталгията към крайния шовинизъм ще унищожи достиженията на обединена Европа.

В идващите три месеца партията на европейските социалисти ще показва плана си за нов обществен контракт за Европа.

„ Хората на всички места желаят да видят Европейския съюз, който възвръща обществената правдивост, бори неравенствата и основава равни благоприятни условия за мъже и дами за заплащанията ”, уточни водачът на ПЕС – Сергей Станишев.

Според Николас Шмит, обществен министър на Люксембург, изборите през май са доста значими, тъй като има нова вероятност за смяна в политиката.

За първи път левицата нападна съперниците си от ЕНП поради доближаването им с крайните националисти и неофашисти, като в Испания да вземем за пример.

„ Разделянето на Европа на народен модел е завършек на концепцията за Европа и не е в полза на България – ние не сме мощна страна ”, означи още водачът на европейските социалисти Станишев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР